Autoritățile din Gorj, disperate că am putea asista la o explozie de cazuri de COVID 19

Având în vedere evoluția cazurilor COVID-19 în județul Gorj, Direcția de Sănătate Publică face apel la cetățeni să dea dovadă de responsabilitate, să respecte cu rigurozitate normele de conduită sanitară și distanțare interpersonală, precum și reglementările în vigoare impuse în vederea prevenirii și limitării extinderii infecțiilor cu virusul SARS-CoV-2. „Solicităm cetățenilor precauție, igienizarea frecventă a mâinilor, folosirea mijloacelor de protecție individuală, precum și evitarea aglomerațiilor și a deplasărilor inutile.”, potrivit DSP Gorj.

Apel și de la prefect

Deși prelungirea stării de alertă presupune o relaxare a restricțiilor, gorjenii trebuie să dea dovadă, în continuare, de responsabilitate și să se protejeze. Prefectul județului Gorj, Cristinel Rujan, trage un semnal de alarmă cu privire la faptul că, atât la nivel național, cât și județean, în fiecare zi, numărul persoanelor confirmate cu virusul SARS-COV 2, este într-o continuă creștere. “Lansez un nou apel pentru gorjeni. Faptul că măsurile în starea de alertă sunt mai blânde decât în starea de urgență, nu înseamnă că am scăpat de pericolul transmiterii acestui virus. Trebuie să fim în continuare precauți, să dăm dovadă de responsabilitate, să purtăm masca, în mod corect, în toate spațiile închise, să evităm pe cât posibil locurile aglomerate și să respectăm cu maximă atenție regulile de igiena. Dacă veți ține cont de toate aceste reguli simple și le veți trata cu maximă seriozitate, implicare și respect pentru comunitate, vă veți proteja sănătatea dumneavoastră, a familiilor dumneavoastră, a prietenilor sau a colegilor. Asigur toți cetățenii județului Gorj că vom lua toate măsurile pentru limitarea extinderii acestui virus, însă fără conștientizarea pericolului de către dumneavoastră și fără responsabilizarea fiecărui cetățean în parte, eforturile noastre sunt în zadar.”

Cazuri noi în fiecare zi

Situația epidemiologică, la nivelul județului Gorj, se prezintă astfel:

–           20 persoane în carantină instituționalizată ( nu au existat persoane intrate  în carantină în ultimele 24 de ore; 2 persoane au ieșit din carantină în ultimele 24 de ore);

–           1595 persoane se află în autoizolare la domiciliu (208 persoane au intrat în autoizolare la domiciliu în ultimele 24 de ore; 202 persoane au ieșit din autoizolarea la domiciliu în ultimele 24 de ore);

–           196 cazuri confirmate cu COVID-19 (pe raza județului Gorj), din care: 132 persoane vindecate și externate; 53 persoane (internate în spitale din județul Gorj), 3 persoane (internate în spitale din județele de domiciliu) și 8 persoane decedate.

 

De la începutul pandemiei, la nivelul județului Gorj, s-au prelevat 3613 teste, din care 8 sunt în așteptare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com