Ambulanțierii se tem să nu devină victime ale coronavirusului. Nu au nici acum echipamente de protecție!

Personalul de la Serviciul de Ambulanță Județean Gorj se teme să nu se infecteze cu COVID 19, în lipsa unor echipamente de protecție. Liderul Sindicatului Ambulanța Gorj, Cristi Aldescu, a declarat că în timpul ultimei ture, de noaptea trecută, i s-a oferit un constum de protecție inadecvat, folosit pentru grădinari. Sindicaliștii din Ambulanța Gorj au reclamat și acum câteva săptămâni lipsa echipamentelor de protecție.

„Bună dimineața,

-De aproximativ 40 minute am ieșit din tura de noapte si am plecat acasă cu un sentiment de mulțumire sufletească față de colegii de tură cu care am fost la datorie în noaptea de 21.03.2020, dar în același timp cu un sentiment de mînie, dispreț și revoltă față de inexistenta conducere a Serviciului Județean de Ambulanță Gorj.

-La intrarea în tură eu si colega de echipaj am primit câte două măști de protecție (chirurgicale) .

-Sună telefonul , dispeceratul 112 ne transmite solicitarea, eram după miezul nopții la a treia solicitare de urgență, cineva avea nevoie de ajutorul nostru,colega de echipaj speriată vine și îmi spune că trebuie să mergem la o solicitare cu suspiciune de coronavirus, amîndoi eram pentru prima dată când participam la o astfel de acțiune.

-Colegii de tură sau oferit sa ne ajute sa ne îmbrăcăm în acele combinezoane de protecție, în acele momente am simțit prietenie, colegialitate ,omenie si mult respect.

-Asistentul coordonator ne aduce combinezoanele de protecție cănd le-am văzut sigilate cu etichetele de zugravi,instalatori,gradinari…nu stiam ce sa fac sa plâng sau sa râd, dar stiu sigur ca am spus ,,eu cu așa ceva nu mă îmbrac ,, gindindu-mă acasă la fetița mea si la soție.

– Nu pot sa exprim în cuvinte sentimentul care ma încercat dar probabil pe fata mea se citea teama .

-Colegul Popescu Marin, asistent medical ,vine si îmi spune ,,Cristi merg eu cu tine noi am lucrat în echipaj fix mult timp si ne coordonam mai bine anunț dispeceratul si plecam ,,

-Colegii noștri au adus două combinezoane de protecție conforme de pe ambulantele de rezervă si au început să ne ajute sa ne îmbrăcăm, fiecare aducea ce avea mai bun, măști, mănuși, ochelari, protecție pentru bocanci, nici nu știu cum, cine si cât de repede am fost echipat. În acele momente am simțit prietenie, căldură sufletească și frică în același timp toți se gîndeau ca ne întoarcem printre ei si trebuie sa fim bine protejați.

-In această noapte nu am fost singurii expuși ne-au mai urmat si alte două echipaje .

-Mă întreb ce se intimpla dacă erau mai multe solicitări cu suspiciune de coronavirus pentru ca nu este normal ca in stocul de rezervă din această noapte să ai numai două combinezoane de protecție și să primești la început de tură două măști chirurgicale.

-Pentru celelalte două solicitări colegii au descompletat ambulantele de rezervă de pe care au luat combinezoanele de protecție.

-Oare conducerea SAJ Gorj știe că în momentul când dispeceratul 112 a transmis solicitarea de urgență trebuie să ai toate echipamentele de protecție asigurate si nu trebuie să alergi prin curtea unității pentru a descompleta ambulantele de rezervă .

-Domnilor SEFI ,sa nu uitați că ne desfășurăm activitatea în aceeași clădire si cum aveți domniile voastre grijă de noi așa aveți grijă de voi.”, potrivit unei postări a liderului de sindicat Cristi Aldescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com