Acţiune de informare organizată la Târgu Jiu de Societatea Română de Cardiologie

Clubul Rotary din Târgu Jiu împreună cu Societatea Română de Cardiologie participă la campania “Săptămâna Insuficienței Cardiace”  (7-13 mai 2018). Campania “Săptămâna Insuficienței Cardiace” ce are ca obiectiv informarea corectă asupra simptomelor și cauzelor insuficienței cardiace, dar și conștientizarea riscului de îmbolnăvire.

Conform estimărilor, peste o jumătate de milion de români au insuficiență cardiacă. Probabilitatea medie de supraviețuire peste zece ani a unui pacient cu insuficiență cardiacă este de 20%. „Supravietuirea pacientilor cu forme severe de insuficienta cardiacă este mai scăzută decât a majorității formelor de cancer – cu un tratament care cel puțin deocamdată este limitat și care presupune costuri imense din partea societății” spune Prof. Dr. Dragoş Vinereanu, medic primar cardiolog la Spitalul Universitar de Urgenţă din București, Prorector al Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila“ şi preşedinte al Societăţii Române de Cardiologie.

În cadrul campaniei “Săptămâna Insuficienței Cardiace” Clubul Rotary din Târgu Jiu  împreună cu Clubul Interact Târgu Jiu vor distribuii flyere cu informații destinate publicului larg despre insuficiența cardiacă în zilele de 10 si 11 mai 2018 în Amfiteatrul din Centrul Orașului Târgu Jiu.

„Este foarte important să cunoaștem care sunt cauzele și tratamentul unei afecțiuni. Un om informat poate fi un om salvat! ” Stefan Ghimisi, Președinte Club Rotary Targu Jiu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com