225 de milioane de euro costă certificatele de CO2 la CEO = bătaie de joc

Complexul Energetic Oltenia ar putea plăti în acest an peste 200 de milioane de euro pentru ceritifcatele de dioxid de carbon. Conducerea Complexului Energetic Oltenia estimează o creştere a preţului la 15 euro pentru un certificat de dioxid de carbon. În ultimul an şi jumătate preţul a crescut de 3 ori mai mult. Creşterea a început masiv pe vremea în care certificatul de CO2 avea un preţ de sub 5 euro. A crescut în mod constant şi nimeni nu a putut face nimic.

Se chinuie să facă stocurile de cărbune

În timp ce sunt obligaţi să plătească 15 milioane de certificate de CO2 cu posibil 15 euro bucata, reprezentanţii Complexului Energetic Oltenia caută fonduri pentru plata salariilor şi a contribuţiilor pentru cei 13.000 de mineri şi energeticieni. Mai sunt de achitat taxele către autorităţile locale, certificatele verzi şi alte impozite.

Foarte mulţi bani plătiţi de Complexul Energetic Olltenia ajung la bugetul central şi la bugetele locale şi ajută comunităţile. Mulţi se întreabă ce rost are plata certificatelor de dioxid de carbon, dacă vecinii noştri poluează din greu, vezi cazul Ucrainei şi Serbiei. Se cere tot mai pregnant o lege prin care preţul ceritifcatelor de CO2 să fie subvenţionat de către stat sau o parte din bani să revină la companie pentru investiţii de mediu şi pentru reducerea poluării cu CO2.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com