19 februarie – Ziua în care ne amintim că nu îl merităm pe Brâncuși

Ziua Națională „Constantin Brâncuși” este celebrată la Biblioteca Județeană ”Christian Tell” Gorj, la MansArta, prin relizarea unei expoziții de fotografie realizată în anul 2019, cuprinzând ipostaze ale Atelierului de lângă Muzeul Muzeul de Artă Modernă din cadrul Centrului Pompidou. De asemenea, la Filiala pentru copii a Bibliotecii Județene Gorj, maine, 19 februarie 2020, vor avea loc ateliere de desenat și o prezentare despre viața și creația sculptorului Constantin Brâncuși. Ziua Națională „Constantin Brâncuși” mai este sărbătorită la muzeele din Târgu Jiu, la Universitatea cu același nume, la Muzeul cu același nume și probabil în unitățile de învățământ sau în instituțiile publice.

Dar…

19 februarie este însă ziua în care ne amintim nu doar că s-a născut cel mai mare român al tuturor timpurilor, ci zi de zi îl umilim și nu merităm ce ne-a lăsat. Din 1938 încoace operele brâncușiene de la Târgu Jiu au fost nu un dar, ci un calvar pentru gorjeni și pentru români. Nu sunt în UNESCO, nu sunt puse în valoare așa cum ar fi trebuit.

19 februarie e ziua în care ne amintim că nu sunt bani pentru restaurarea Coloanei, că am scrijelit cu cheia pe Coloana Infinitului, că am spălat cu furtunul Poarta Sărutului, că am lăsat să putrezească pur și simplu casa în care s-a născut Brâncuși.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com