Ziua internațională a persoanelor cu dizabilități, marcată în Gorj

Data de 3 decembrie marchează Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități. Această zi se sărbătorește începând cu anul 1992, la inițiativa Organizației Națiunilor Unite, având drept scop promovarea unei mai bune înțelegeri a problemelor cu care se confruntă persoanele cu dizabilități.

Cu prilejul Zilei Internaționale a Persoanelor cu Dizabilități, serviciile sociale subordonate Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Gorj organizează o serie de activități cu caracter cultural-artistic, la care participă în mod activ beneficiarii, sub coordonarea personalului din centre. Au fost planificate diverse activități ce au drept scop instalarea unui climat armonios, stimulând starea psihică a beneficiarilor și generând un suport afectiv-emoțional pozitiv la nivel comportamental. Concret, în fiecare complex de servicii din subordinea DGASPC Gorj sunt organizate activități recreative cu muzică, dans, jocuri interactive, interpretare de colinde și recitare de poezii. De asemenea, cu această ocazie se fac primii pași spre atmosfera sărbătorilor de iarnă, beneficiarii participând la confecționarea ornamentelor și decorațiunilor cu care se vor împodobi brazii.
Toate activitățile organizate de Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități se desfășoară în condiții de siguranță, adaptate la actualul context pandemic, luându-se măsurile necesare pentru evitarea infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com