Ziua Internațională a Bolilor Rare – Campanie în localităţile Gorjului

Direcția de Sănătate Publică Gorj, în parteneriat cu Autoritatile Publice Locale prin reteaua de Asistenta Medicala Comunitara din judetul Gorj , celebrează în  perioada  26 februarie- 12.03.2018, Ziua Internațională a Bolilor Rare şi organizează Campania cu sloganul: „Implicarea pacientului – Crecetare”. Tema campaniei din anul acesta a Zilei Internaționale a Bolilor Rare – Cercetarea în domeniul bolilor rare este crucială, deoarece oferă pacienților răspunsurile și soluțiile de care au nevoie, fie că este vorba de tratamente sau de îmbunătățirea îngrijirii. Există atât de multe de spus în lupta pentru creșterea cercetării privind bolile rare, astfel că tema campaniei din 2018 este o continuare a temei din 2017. La 28 februarie 2018, persoanele care suferă de o boală rară, familiile acestora, organizațiile de pacienți, politicienii, profesioniștii din sistemul sanitar, cercetătorii, se reunesc în spirit de solidaritate pentru a sensibiliza opinia publică în legătură cu bolile rare.

Nevoia de cercetare

Anul 2018 marchează cel de-al unsprezecelea an în care comunitatea internațională a bolilor rare celebrează Ziua Bolilor Rare.

Obiective:

  • La 28 februarie 2018, a unsprezecea ediție a Zilei Bolilor Rare mii de oameni din întreaga lume se reunesc pentru a pleda pentru mai multe cercetări privind bolile rare. De-a lungul ultimelor decenii, fondurile dedicate cercetării de boli rare au crescut. Dar se dorește o creștere și mai mare a fondurilor pentru cercetare.
  • Prin urmare, Ziua Bolilor Rare 2018 este o oportunitate de a face apel la cercetători, universități, studenți, companii, factorii de decizie politică si medici, de a face mai multe cercetări si a sublinia importanța cercetării bolilor rare pentru comunitate.
  • Pacienții cu boli rare și familiile, organizațiile de pacienți, politicieni, îngrijitori, personalul medical, cercetătorii și industria se vor alătura pentru a crește gradul de conștientizare a bolilor rare prin mii de evenimente din întreaga lume.

Campanie în comune şi în oraşe

Campania de informare a populatiei  se desfasoara in localitatile – Balesti, Godinesti, Borascu, Stoina, Bustuchin, Plopsoru, Runcu, Bumbesti Jiu, Matasari, Baia de Fier, Rosia de Amaradia , Pades, Berlesti,Bolbosi, Rovinari, Telesti, Lelesti, Scoarta, Tintareni, Tg Carbunesti, Hurezani, Turburea, Stanesti, Negomir, Ticleni, Bengesti Ciocadia, Glogova, Dragotesti, Bilteni, Arcani. Informatii despre aceasta campanie puteti gasi pe grupul  – AMC GORJ – Facebook

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com