Zeci de salvamontişti caută două persoane surprinse de avalanşe

Comunicat Salvamont România privind acţiunile de căutare a victimelor din avalanşele din masivele Călimani şi Bucegi.

După un week-end plin pentru salvamontiştii din întreaga ţară, cu peste 140 de acţiuni de salvare, astăzi, pe lângă activităţile normale de asigurare a asistenţei în toate staţiunile din ţară, în bazele, posturile şi cabinetele medicale şi pe domeniile de practicare a sporturilor de iarnă în care vor fi implicaţi peste 200 de salvatori montani, alţi circa 40 de salvatori montani din 9 judeţe vor participa la acţiunile de căutare a celor două persoane dispărute în avalanşele din Călimani şi Bucegi.
Astfel, în masivul Bucegi, căutările persoanei dispărute în avalanşa produsă sâmbătă 13 ianuarie, vor fi continuate cu salvamontişti din Prahova (echipele Prahova şi Buşteni) alături de care vor acţiona trei echipaje de căutare în avalanşă asigurate de către Salvamont Gorj şi Salvamont Argeş.
În masivul Călimani, salvamontişti din Suceava ( echipele Suceava şi Vatra Dornei), Neamţ, Mureş, Sibiu, Maramureş şi Bistriţa Năsăud vor continua căutările persoanei dispărute în avalanşa din 1 decembrie 2017, la acţiune fiind folosit şi un dispozitiv de căutare în avalanşe de timp RECCO, unic în România, asigurat de către Salvamont Sibiu şi un echipaj canin de căutare salvare în avalanşă, asigurat de către Salvamont Neamţ.
Ambele acţiuni de căutare se desfăşoară în zone în care încă există pericol de producere de noi avalanşe şi fiecare salvamontist acceptat să participe la aceste acţiuni şi-a asumat personal acest risc.
Pentru a nu expune salvatorii la un risc suplimentar sau alte persoane la un risc inutil, în zona de căutare şi în cea de protecţie, v-a fi permis accesul doar al participanţilor la acţiunea de căutare din partea structurilor Salvamont.
Serviciile Publice Salvamont sunt singurele structuri abilitate legislativ şi care deţin personal dotat corespunzător , pregătit profesional şi atestat legal pentru a interveni în soluţionarea accidentelor montane cu victime . (comunicat)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com