Weber a scăpat de Florescu, nu și de Adi Tudor

Adevăratul motiv pentru anunțarea lui Ciprian Florescu drept candidat al partidului pentru Primăria Târgu Jiu în 2020 nu are legătură cu interesele târgujienilor și ale PSD, ci cu interesele liderului de partid Mihai Weber. Președintele PSD Gorj, deputatul Mihai Weber, îl dă drept sigur pe Florescu primar de Târgu Jiu și spune că este susținut de majoritatea social-democraților este de acord cu o nominalizare. Potrivit unor surse din partid, Mihai Weber se gândește mai degrabă la securizarea propriilor interese. Acestea ar fi păstrarea fotoliului de șef de partid, care îi oferă control asupra listei de candidați pentru alegerile parlamentare.

 

Este limpede pentru toată lumea că Mihai Weber vrea încă un mandat de deputat și implicit să mai rămână în fruntea partidului. Ciprian Florescu ar fi fost unul dintre aspiranții la șefia partidului și un posibil candidat la un loc eligibil de senator sau deputat.

 

Prin nominalizarea la Primăria Târgu Jiu din partea PSD, Weber scapă de un contracandidat la șefia partidului, dar și de un pretendent la un loc de senator sau deputat, indiferent dacă Florescu pierde sau câștigă primăria. Pierderea primăriei ar însemna un pas în spate în cariera politică a lui Florescu. Problema este că Mihai Weber nu a scăpat și de Adrian Tudor, care încă vrea candidat la Târgu Jiu și nu va ceda fără scandal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com