Vremea începe să se încălzească în următoarele zile

LUNI

Vremea se va încălzi în cea mai mare parte a ţării. Temperaturile maxime se vor situa între -1 şi 8 grade, iar cele minime, în general, între -8 şi 2 grade. Pe parcursul zilei cerul va fi variabil, mai mult noros în regiunile vestice şi sudice, însă doar pe arii restrânse vor fi precipitaţii slabe, mai ales sub formă de ninsoare, în sud-vest. Seara şi noaptea nebulozitatea va cuprinde treptat majoritatea regiunilor şi vor fi precipitaţii mai ales sub formă de ninsoare la munte şi în Oltenia şi predominant sub formă de ploaie în Banat, Crişana, local în Muntenia şi izolat în Transilvania şi posibil şi în Dobrogea şi în Maramureş. Pe arii restrânse va fi polei.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în zona montană şi local în sud-vestul şi nord-estul teritoriului. În zonele joase de relief, dimineaţa şi noaptea vor fi condiţii de ceaţă.

MARTI

Regimul termic va fi caracterizat de valori apropiate de mediile multianuale ale datei în vest, nord, centru şi pe litoral şi sub acestea în restul teritoriului. Cerul va fi mai mult noros şi pe arii relativ extinse temporar se vor semnala precipitaţii. Acestea vor fi mai ales sub formă de ninsoare la munte, mixte în sud-vest şi în zonele deluroase şi predominant sub formă de ploaie în rest. Izolat se va depune polei.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări la munte şi local în vest şi nord-est. Temperaturile maxime se vor încadra între 0 şi 8 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -3 şi 7 grade. În zonele joase de relief din sud şi sud-est, noaptea va fi ceaţă pe arii restrânse.

TENDINTA

MIERCURI

Valorile termice, în creştere faţă de ziua anterioară în toate regiunile, dar mai ales în cele extracarpatice, se vor situa în general în jurul mediilor multianuale ale datei. Cerul va fi variabil, cu înnorări şi precipitaţii slabe în regiunile vestice, nordice, centrale şi izolat în restul teritoriului. Precipitaţiile vor fi sub formă de ploaie, iar la munte mixte. Izolat vor fi condiţii de polei.

Vântul va sufla slab şi moderat cu unele intensificări la munte şi pe arii restrânse în zonele mai joase de relief. Temperaturile maxime se vor încadra între 5 şi 13 grade, iar cele minime între -3 şi 5 grade. În zonele joase de relief în special din sud şi din est, pe arii restrânse dimineaţa şi noaptea va fi ceaţă.

JOI, VINERI, SAMBATA
Procesul de încălzire a vremii va continua, iar probabilitatea de precipitaţii va fi mai mare în regiunile vestice, nordice şi centrale. Dimineaţa şi noaptea în zonele joase de relief vor fi condiţii de ceaţă.(RTV.NET)

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com