Vor să le suspende dreptul de a conduce şoferilor care ucid pe trecerea de pietoni!

O asociaţie non-guvernamentală şi un grup de cetăţeni din Gorj vor să modifice legislaţia şi să propună pedepse mai aspre pentru şoferii care ucid pe trecerea de pietoni. Se doreşte ca instanţele de judecată pe lângă aplicarea unor condamnări la închisoare mai severe să decidă suspendarea permisului auto pe o perioadă cuprinsă între 5 şi 10 ani. Numai în Gorj doi şoferi au primit doi ani de închisoare cu executare, după ce au ucis din culpă. Cei doi au ajuns după gratii miercuri.

A ucis doi soţi pe o trecere de pietoni

Poliţişti din cadrul Poliţiei Oraşului Rovinari au pus în executare un mandat privind pedeapsa închisorii, emis de Judecătoria Târgu Jiu, pe numele lui Mihai Mărgineanu, unui bărbat, de 45 de ani, din oraşul Rovinari, condamnat la o pedeapsă de 2 ani închisoare cu executare. „Acesta a fost încarcerat la Penitenciarul Târgu Jiu, judeţul Gorj. Cel în cauză, la data de 20 ianuarie a.c., în timp ce conducea un autoturism pe bulevardul Ecaterina Teodoroiu, din municipiul Târgu Jiu, a accidentat mortal o femeie, de 58 de ani și un bărbat, de  59 de ani, din localitate, care s-au angajat în traversarea străzii prin loc permis și marcat corespunzător.”, conform IPJ Gorj.

Al doilea caz. Şoferul era beat!

„Totodată, la data de 08 noiembrie a.c., polițiști din cadrul Poliţiei Oraşului Turceni au pus în executare un alt mandat privind pedeapsa închisorii, emis de Judecătoria Târgu Jiu, prin care se dispune arestarea unui tânăr, de 23 de ani, din localitatea Strâmba Jiu. Acesta a fost depus la Penitenciarul Tg-Jiu, având de executat o pedeapsă de 2 ani închisoare, în regim de detenţie. În fapt s-a reţinut că, la data de 10 mai 2016, în timp ce conducea autoturismul personal, pe DJ 674 Urdari, fiind aflat sub influenţa alcoolului, acesta a accidentat mortal, o femeie, care s-a angajat în traversarea drumului, după care a părăsit locul faptei fără încuviinţarea organelor de poliţie sau a procurorului.”, potrivit IPJ Gorj. Între cei care fac demersuri pentru modificarea legislaţiei se află şi urmaşii familiei Murgu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com