Vor să boicoteze sărbătoarea absolvenților. PROGRAMUL festivităților

Una din școlile din municipiul Târgu Jiu nu își va trimite elevii la sărbătoarea absolvenților organizată pe Stadionul Municipal de către primărie. Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, se declară dezamăgit de decizia conducerii unității de învățământ și crede că părinții ar trebui să decidă și să îi trimită pe absolvenți la sărbătoarea respectivă. Este vorba de Școala Gimnazială „Alexandru Ștefulescu”.

„Organizăm un eveniment special pentru absolvenții de gimnaziu și liceu, luând toate măsurile pentru siguranța elevilor, cadrelor didactice și a celorlalți invitați. Din păcate, sunt persoane care au hotărât să ignore aceste momente atât de importante din educația copiilor noștri. Este vorba despre conducerea Școlii Generale „Alexandru Stefulescu”. Aceasta unitate de învățământ a decis să nu participe la evenimentul organizat de primărie. M-au contactat părinți care mi-au spus că ar vrea, totuși, să participe, în ciuda unor „recomandări” de la școală.

Interesele politice nu au ce căuta în învățământ! Interesele personale și de partid au făcut și așa prea mult rău în acest sector. Lăsați copiii în pace! Au avut de suferit în aceste luni, de la declanșarea pandemiei, iar în perioada imediat următoare vor trebui să suporte stresul examenelor. Au dreptul la câteva momente fericite, la puțină normalitate. Nu le furați acest drept! Acești tineri merită, la fel ca și celelalte generații, amintiri frumoase din timpul anilor de școală și mai ales de la astfel de festivități ce marchează trecerea în etapa următoare a educației lor.

Pentru organizarea acestor evenimente am avut exemplul unităților de învățământ din alte state. Asta ne dorim să facem și la Târgu Jiu. Toți elevii școlilor generale, liceelor și colegiilor naționale din oraș sunt invitați să participe la această ceremonie de absolvire, după un program stabilit din timp. Vă aștept cu drag!”, conform primarului Marcel Romanescu.

PROGRAMUL festivităților

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com