Vor fi angajate la CEO şi rudele celor trei angajaţi morţi în ultimele două săptămâni?

Directoratul a aprobat angajarea a 14 persoane în cadrul Complexului Energetic Oltenia după o perioadă lungă de presiuni şi lobby pentru a se întâmpla acest lucru. Astfel, urmaşii unor mineri şi energeticieni decedaţi vor avea de acum posibilitatea de a câştiga un salariu lunar. Au aşteptat mult timp să fie încadraţi la locul de muncă unde şi-a pierdut viaţa părintele sau ruda, însă, în cele din urmă au fost acceptaţi.

Le va veni rândul altor trei urmaşi?

 Din păcate angajaţii Complexului Energetic Oltenia continuă să îşi piardă viaţa la locul de muncă. Nu este lună şi chiar săptămână în care un angajat din minerit sau alte sectoare de activitate să nu moară. Incidenţa bolilor cardiovasculare în rândul salariaţilor este una crescută. Mulţi pleacă de acasă cu gândul că ar putea să nu mai revină alături de familie. A fost cazul a trei muncitori din companie, decedaţi în mai puţin de două săptămâni. Era vorba de oameni tineri, la 50 de ani şi care mai aveau ceva de spus în câmpul muncii şi chiar putea spera la o pensie.

Scade vârsta de pensionare?

Este acum legitimă şi angajarea copiilor celor trei salariaţi care au decedat luna aceasta la Complexul Energetic Oltenia. Se mai pune din nou întrebarea dacă mai este de aşteptat până să fie aprobată scăderea vârstei de pensionare la Complexul Energetic Oltenia, la 53 de ani. Cel puţin pentru anumite meserii. Logica spune că până atunci compania trebuie să înceapă controale medicale în rândul salariaţilor, în cadrul unei politici de prevenire a deceselor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com