Vor carantină pentru municipiul Târgu Jiu

Politicienii și nu numai au început să se certe pe datele statistice cu privire la coronavirus. Este vorba și de o declarație făcută de prefectul de Gorj, Cosmin Pistol, susținut de PMP, care a vorbit de carantinarea localităților cu peste 4 cazuri la mia de locuitori în ultimele 14 zile. Vizat direct ar fi municipiul Târgu Jiu cu 3,49 de cazuri la mia de locuitori.

Sunt localități în țară cu 8 cazuri la mia de locuitori unde nu a fost impusă carantina, din rațiuni economice. În caz de carantină, nu se va mai putea ieși din municipiu decât cu declarație și din motive temeinice.

Primarul nu vrea carantină

Primarul din Târgu Jiu nu vrea orașul în carantină. „Nu este cazul unei carantine, în acest moment, la nivelul municipiului Târgu Jiu! Nu trebuie să ne hazardăm acum cu astfel de propuneri și sper ca autoritățile județene să nu facă la un moment dat greșeala să ia o asemenea decizie fără să mă consulte în calitate de reprezentant al orașului. Continuăm să luăm toate măsurile care țin de Primăria Municipiului Târgu Jiu pentru a limita riscul infecției cu COVID-19. Mizez, totodată, pe responsabilitatea dumneavoastră, a cetățenilor, și fac un apel pentru respectarea regulilor impuse de autorități, mai ales în ceea ce privește evitarea zonelor aglomerate și purtarea măștii.

Pe lângă riscul creșterii numărului de infectări, ne-am putea lovi, la un moment dat, de impunerea unei carantine la nivelul municipiului, ceea ce nu este de dorit. Știu, astfel de măsuri radicale sunt discutabile și crează controverse, dar ne-am putea regăsi într-o asemenea situație.

Repet: nu este cazul acestei măsuri acum! Avem instituții care se implică, o echipă medicală profesionista care depune eforturi uriașe în aceasta luptă, chiar și primăria a detașat câteva zeci de persoane către DSP, Politia Locală a intrat în subordinea Ministerului de Interne și acționează conform directivelor de acolo, luăm toate măsurile recomandate de specialiști. Sunt convins că dacă lucrăm împreună, dacă respectam toate aceste eforturi, vom trece cu bine peste această perioadă tulbure.”, a declarat primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu. Prefectul de Gorj, Cosmin Pistol, a anunțat că la peste 4 cazuri de coronavirus la mia de locuitori în municipiul Târgu Jiu se va impune introducerea carantinei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com