Virgil Popescu închide și ce nu mai există

Virgil Popescu, ministrul Energiei, vrea să închidă și grupurile pe cărbune care nu mai funcționează de mult. Unele există doar pe hârtie. Dar dă probabil bine la Comisia Europeană.

Astfel, noua OUG (108/2022) privind decarbonizarea prevede că „se aprobă încetarea producerii energiei electrice pe bază de lignit și huilă, retragerea din exploatare și închiderea capacității energetice totale instalate pe bază de lignit și huilă de 4.920 MW, încetarea producției de lignit și huilă, executarea lucrărilor de punere în siguranță și a lucrărilor de închidere și ecologizare pentru cariere și mine până la data de 31 decembrie 2032”.

Inițial, proiectul de OUG prevedea că „se aprobă încetarea producerii energiei electrice pe bază de lignit și huilă, retragerea din exploatare și închiderea definitivă și ireversibilă, până la data de 31 decembrie 2030, a capacității energetice totale instalate pe bază de lignit și huilă, de 4.920 MW”. Astfel, capacitățile de producție a energiei electrice pe bază de cărbune, cel puțin cele ce aparțin Complexului Energetic Oltenia, scapă să ajungă tăiate la fiare vechi. Dar unele nu mai erau de mult folosite atât la CEO, cât și la CEH.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com