Victor Ponta, declaraţii incendiare despre CEO

Fostul premier Victor Ponta, deputat de Gorj, a făcut declaraţii incendiare joi seară despre situaţia Complexului Energetic Oltenia, la B1 TV

„Din 2004 am fost numai deputat de Gorj şi cunosc ce s-a întampla la Complexul Energetic Olteania în toţi aceştia. Sunt două lucruri extrem de grave, în primul rând că nu s-au făcut investiţii în partea de tehnică, adică acele cazane. Grupurile energetice merg mai ales iarna la maxim, iar nefiind reparate plesnesc, au tot intrat în revizie. În al doilea rând, cred că s-au falsificat date, o să aflăm probabil foarte curând, pentru că rezerva de cărbune trebuie făcută în lunea octombrie, noiembrie cel târziu, şi trebuie să ţină cel puţin trei săptămâni. După cum aţi aflat azi, nu mai era niciun pic de cărbune în rezervă”, a declarat Victor Ponta, în cadrul emisiunii „Dosar de Politician”.

„Dincolo de asta avem cea mai mare problemă pe care eu tot o spun de un an şi nu interesează pe nimeni şi 31 aprilie e mâine. CE Oltenia, ca şi toţi producătorii de energie pe cărbune, trebuie să cumpere certificate de CO2, protocolul de la Kyoto. Nu au cumpărat anul ăsta, au cumpărat în fiecare an dar anul ăsta nu au cumpărat deloc şi pe baza preţurilor aflate pe piaţă le trebuie 200 de milioane de euro pentru certificate. Dacă pe 30 aprilie nu ai acele certificate de CO2, conform legislaţiei europene ţi se ridică autorizaţia de mediu şi trebuie să plăteşti nişte penalităţi uriaşe care duc la insolvenţă…Prin faimoasa ordonanţă 114 dată în decembrie, de Anul Nou, s-a introdus taxa de 2% din cifra de afaceri şi trebuie să plătească CEO. După ce că nu are bani de mărire de salarii, nu a cumpărat certificatele de CO2 şi nu face investiţii în partea tehnologică mai trebuie să dea la stat şi cam 65 de milioane de lei…A fost greva şi şase zile nu a interesat pe nimeni, nici acum nu s-a dus doamna prim-ministru, s-a dus domnul ministru care are treaba cu energie cât am eu cu rachetele spaţiale şi a rezolvat problema în stilul pe care îl cunoaşte: mărim pe hârtie salariile. Nu ştiu dacă au bani să mărească pentru că nu dă Guvernul bani ci Complexul, dar oricum nu au spus nimic de CO2 şi investiţii”, a declarat Victor Ponta, citat de stiripesurse.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com