Viceprimarul din Motru, bugetar de lux cu 6.000 de lei salariul, dar fără atribuţii

Războiul din administraţia publică locală din Motru continuă. Între primarul liberal Gigel Jianu şi viceprimarul social-democrat Cosmin Morega nu există niciun fel de cale de împăcare. Potrivit lui Gigel Jianul, situaţia viceprimarului este una de bugetar de lux, având în vedere că i-au fost luate de curând atribuţiile şi încasează lunar un salariu net de 6.000 de lei. Jianu a făcut public faptul că îi transmite punctual sarcini viceprimarului şi doar din cele pe care le poate executa. De exemplu, în momentul de faţă Cosmin Morega se află la Craiova, la un curs de perfecţionare.

Nu mai vrea să audă de Morega

Edilul susţine că va trebui să meargă şi el la cursul respectiv şi că vicele poate „face faţă” unei astfel de încercări. Jianu speră însă în acelaşi timp ca PSD să ia măsuri cu Morega şi, dacă este posibil, să nominalizeze un alt vice. La rândul său, Cosmin Morega a declarat că actualul primar nu se pricepe la administraţie şi că el, în calitate de vice, are atribuţiile primite din partea Consiliului Local.

Edilul vrea administrator public şi nu mai are nevoie de vice

Gigel Jianu a declarat că face toate demersurile necesare pentru angajarea unui administrator public la primărie. Atunci viceprimarul chiar nu va mai avea obiectul muncii. Noua organigramă propusă de către Jianu a fost contestată în instanţă. La Tribunalul Gorj, primarul a avut câştig de cauză, însă urmează Curtea de Apel din Craiova. Edilul a mai spus că în baza noii organigrame va trece şi la restructurarea direcţiilor şi serviciilor. Între 10 şi 20% din cele peste 150 de posturi vor fi restructurate, iar o parte din angajaţi vor pleca acasă, dacă nu vor trece evaluările, a spus edilul la un post local de televiziune.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com