Veste bună pentru Oltenia şi Valea Jiului: Va exista energie pe cărbune şi în următorii 15 ani

Un fost ministru al Energiei anunţă pe pagina de socializare că va exista energie pe cărbune şi în următorii 15 ani. Cantitatea produsă se va restrânge, potrivit lui Victor Grigorescu.

„Va exista energie produsă din cărbune în următorii 15 ani însă după cum decurg negocierile de la Bruxelles cu privire la noua legislație în sectorul energetic, este probabil că această cantitate se va restrânge.

După 2020 trei lucruri apasă sectorul carbonifer: prețul mare al emisiilor de gaze cu efect de seră, limitarea emisiilor de CO2 per KWh și epuizarea orelor de funcționare a gruprurilor energetice sau expirarea vechilor autorizații de mediu. In aceste condiții, este posibil ca și atunci când vom putea produce energie din cărbune să ne coste uneori atât de mult că nu vom avea din ce plăti.

Ne-am întrebat în 2016 ce face Romania dacă politicienii ei nu pot să apere interesele industriei carbonifere, dacă și noi și polonezii și grecii vom pierde în această dezbatere la Bruxelles? Strategia energetică națională din 2016 a luat în calcul ce tehnologii ar putea să apară în loc și la ce costuri. Planul de salvare a Complexului Energetic Hunedoara din 2016 prevede menținerea amblelor platforme industriale de la Mintia și Paroșeni, cu un ajutor de stat compatibil cu regulile UE, în ideea că se vor construi acolo noi grupuri energetice.

Putem să ne facem că nu vedem, să zicem că nu se întâmplă nimic! Și mai rău încă, putem să pretindem că avem bani de investiții și că suntem gata să le facem! Nimic nu ar fi mai rău însă decât să mințim oamenii cu bună știință și să le înșelăm speranțele. În loc să căutăm cu adevărat soluții, lăsăm lucrurile la voia întâmplării!”, potrivit unei postări a fostului ministru al Energiei, Victor Grigorescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com