Unităţile de elită ale SRI au descins la Bărbăteşti

La Rampa petrolieră Bărbătești din județul Gorj, aflată în responsabilitatea I.J.J. Gorj,  s-a desfășurat joi un exercițiu de intervenție cu forțe în teren, care a urmărit antrenarea  și verificarea capacității de acțiune și intervenție a structurilor cu atribuții în cadrul misiunii de pază la conductele magistrale de transport produse petroliere și instalațiile aferente acestora administrate de CONPET S.A., precum și modul de aplicare a procedurilor operaționale de acțiune.

La acest exercițiu au participat următoarele instituții, conform competențelor:

–           CONPET S.A.

–           Inspectoratul de Jandarmi Județean de Jandarmi ,,Tudor Vladimirescu” Gorj

–           Gruparea Mobilă de Jandarmi ,,Frații Buzești” Craiova

–           Inspectoratul de Poliție Județean Gorj

–           Inspectoratul pentru Situații de Urgență ,,Lt.col. Dumitru Petrescu” al județului Gorj

–           Direcția Județeană de Informații Gorj și Dolj

Astfel, jandarmii și reprezentanții celorlalte structuri competente au fost angrenați în exercițiul de intervenție cu tema ,,Organizarea și executarea intervenției la obiectivul Rampa Bărbătești aparținând Conpet SA Ploiești și asigurarea cooperării cu celelate forțe care intervin la obiectiv”.

Scopul exercițiului l-a constituit verificarea capacității operaționale de acțiune și intervenție a structurilor care intervin la obiectiv, în baza planurilor de cooperare și au participat oficiali ai unor instituții centrale – Ministerul Energiei, Inspectoratul General al Jandarmeriei Române, precum și autorități județene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com