Un sindicalist vrea doar două sindicate mari la CEO

Unul dintre liderii de sindicat din Complexul Energetic Oltenia dorește ca în anii care vin mișcarea sindicală sa se consolideze. În ultimii ani, mișcarea sindicală din Complexul Energetic Oltenia a fost zdruncinată cu ajutorul administrației și au apărut zeci de sindicate. La un moment dat gradul de fărâmițare era atât de mare, încât puteau fi numărate peste 50 de organizații – de la câțiva membri la câteva sute de membri sau mii. Acest lucru nu a fost în folosul angajaților. Aceștia au pierdut în timp o serie din drepturile pe care le avea în minerit și în sectorul energetic.

Din 2012 și până în momentul de față, mișcarea sindicală din Complexul Energetic Oltenia a trecut printr-o serie de transformări uriașe. Acestea au afectat forța sindicatelor și lucrurile nu au mai fost ca pe vremuri, când drepturile erau obținute prin forța grupului. O mișcare sindicală slăbită are ca principal rezultat un grad de reprezentare de o calitate redusă și mai puține drepturi pentru salariați. Astfel, liderii sunt la mâna administrației și sindicatele nu mai sunt atât de independente.

Unul dintre sindicaliștii din CEO, Manu Tomescu, de la Sindicatul Energia Rovinari, a declarat că ar fi suficiente două sindicate mari la companie și maximum două federații sindicale. În momentul de față sunt 25 de sindicate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com