Un sindicalist din CEO e hotărât să intre în greva foamei în faţa Guvernului

Unul dintre sindicaliştii din Complexul Energetic Oltenia se arată dispus să meargă în faţa Guvernului pentru a protesta. Este vorba de Manu Tomescu, din cadrul Termocentralei de la Rovinari. Sindicalistul se află în contre cu şefii Federaţiei Naţionale Mine Energie, nemulţumiţi că nu au fost anunţaţi de ultimul protest organizat de Tomescu. Acum sindicalistul este dispus să fie trimis inclusiv să facă greva foamei în faţa Guvernului pentru a rezolva problemele angajaţilor şi ale companiei.

 

„Acum un an și opt luni.

A trecut un an și opt luni de când am făcut această propunere în mod public conducerii federației, dar și colegilor din celelalte federații sindicale.

Nu am ratat nici o ocazie de a care conducerii FNME să își propună și să-și asume obiective, în ceea ce privește drepturile și interesele salariaților C.E.Oltenia. Însă de fiecare dată când le-am cerut să trecem la acțiune, răspunsul lor a fost că „nu e momentul”, că nu trebuie să acționăm „pompieristic”, că trebuie să „lucrăm instituțional”, că trebuie să „creionăm proiecte” …

Și așa au creionat la proiecte, până când am ajuns ca aproape jumătate din personalul din producție să muncească pe salariul minim pe economie, fără grupă de muncă implementată în legea pensiilor și fără vauchere de vacanță !

Mai mult de-atât, costul anual al BIRULUI cu certificatele de carbon a crescut pe medie cu vreo 15 euro, trebuind să ne împrumutăm la bănci pentru a plăti această taxă pe megawații produși de noi! Și bineînțeles că în filozofia guvernamentală, asta se numește pierdere. Iar dacă e pierdere, trebuie musai să înțelegem că nu se poate face nimic pentru minerii și energeticienii din C.E.Oltenia!

Cam așa stau lucrurile pe scurt.

Adică vor să ne mai spună odată bancul cu iarna. „IAR-N-AM” bani să vă dau!

După 1 an și 8 luni de la acele propuneri și mai mult de 6 ani de când NIVELUL DE TRAI al salariaților din C.E.Oltenia, este într-un declin abrupt, în raport cu celelalte categorii socio-profesionale din țară, nouă tot ni se mai spune că „nu e momentul” ! Că trebuie să așteptăm cuminți ca să „creioneze” ei proiecte !

Iar când am făcut un protest spontan pentru a ne cere niște drepturi și le-am cerut ajutorul, boșii federației nu numai că ne-au întors spatele! Dar unii dintre ei au sărit ca arși, întrebându-se că ce ne-a apucat, trecând direct la șantaj și acuzații mincinoase asupra noastră!

Unii dintre cei ce ne acuză și care se cred mari regizori, văd în jurul lor numai scenarii s.f, însă nevoile și lipsurile oamenilor, se prefac că nu le văd ! Alții ne acuză că am avea alte interese, manipulând cu nerușinare și refuzând să accepte revendicările salariaților pe care noi avem curajul să le recunoaștem și să ni le asumăm!

Pun această postate pentru a le aduce aminte și lui Dan Pirvulescu și lui Nelu Roșca, că despre aceste lucruri am vorbit tot timpul, și mereu le-am cerut să trecem la acțiuni sindicale pentru interesele TUTUROR salariaților acestei companii! Însă acești oameni se comportă acum ca și cum ar fi reprezentații ai guvernului și parlamentului, ci nu ca niște adevărați sindicaliști!

Acum cer în mod public conducerii FNME, să convoace de urgență o întrunire a comitetelor reunite ale sindicatelor din C.E.Oltenia, pentru a asculta și a dezbate solicitările membrilor de sindicat, în ceea ce privește drepturile salariale pe viitor! Solicitări pe care neapărat federația trebuie să și le impună ca obiective, și să lupte până la ultima picătură de energie, pentru îndeplinirea lor!

P.s Eu unul sunt primul dispus să merg în fața guvernului și să nu plec de acolo până nu obținem ce ne dorim.

Aștept să ne scoateți la luptă, domnilor președinți!”, potrivit unei postări a lui Manu Tomescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com