Un sindicalist din CEO dă de pământ cu un politician celebru!

Un lider sindical din Complexul Energetic Oltenia dă de pământ cu fostul premier Victor Ponta, pe care îl acuză că nu şi-a onorat promisiunile faţă de companie şi care acum încearcă din nou să fie în graţiile minerilor din Oltenia, la un nou partid. Este vorba de sindicalistul Manu Tomescu. Acesta îi aduce aminte lui Victor Ponta ce a făcut sau mai exact ce nu a făcut în ultimii doi ani, referitor la CEO.

„14 septembrie 2015
Azi se împlinesc 2 ani de când l-am așteptat pe Victor Ponta în fața liceului Ecaterina Teodoroiu.
La acea dată era tot deputat de Gorj, Prim-Ministru României și președintele PSD. Deci avea totul la îndemână pentru a ajuta C.E.Oltenia, compania minerilor și energeticienilor care îl făcuseră deputat.
Compania noastră se scufunda tot mai adânc în negura intereselor din piața de energie, iar noi salariații pierdusem drepturi și în medie cam 30% din venituri, mai pierdusem peste 3000 de locuri de muncă prin concedieri colective și externalizări, iar printre noi cei rămași se instalase teroarea, abuzurile și discriminările făcute de administrația managerului Ciurel.
Scopul meu era să îl fac pe Victor Ponta să promită în fața opiniei publice că se va întâlni cu sindicatele, și că se va ocupa de rezolvarea problemelor grave din C.E.Oltenia.
Știam deja că Victor Ponta are obiceiul să mintă mult și să fugă de dialogul cu oamenii simpli și liberi. Și spun asta pentru că în toamna lui 2014 făcuse o vizită la noi la Termocentrala Rovinari iar eu cu președintele Mitrescu, Marius Ursu și nea Doru Crăete intenționam să îl abordăm. Se făcuse ora 15 și priveam pe geamul din biroul sindicatului cum la poarta 1, veneau microbuze cu oameni îmbrăcați în roșu.
La ora 15 și 15 minute salariații din schimbul 1 ieșeau pe poartă, treceau pe lângă aplaudacii aduși de microbuze și își vedeau mai departe de drum, fără să rămână alături de aceștia. Peste noi în biroul sindicatului intraseră SPP-iștii, iar un colonel s-a prezentat și ne-a spus că majoritatea dintre noi fuseserăm monitorizați și interceptati încă din urmă cu o săptămână, astfel încât ne cunoștea problemele mai bine decât membrii noștrii ! Ne-a mai spus că ne înțelege și că i-a adus la cunoștință premierului despre problemele noastre, iar după ce delegația va termina vizita, vom fi primiți la discuții cu premierul Victor Ponta, întâlnire ce vor avea loc într-un birou din sediul termocentralei.
Am așteptat am așteptat, până la un momentdat când am auzit pași ce coborau grăbiți pe scări. Era delegația care își terminase vizita și ne-am dat seama după cum se grăbeau, că nu aveau nici cea mai mică intenție să stea de vorbă cu noi. Am încercat să le ieșim în cale dar nu am fost lăsați de SPP-isti, și chiar dacă strigam „domnule prim-ministru, vă rugăm să ne ascultați și pe noi câteva minute”, ei tot nu s-au oprit. Au coborât, s-au urcat în mașini și duși au fost. Iar seara am văzut știrile la televizor, cum Victor Ponta a fost întâmpinat cu entuziasm de salariații de la Termocentrala Rovinari.
Cam așa au stat lucrurile cu vizita lui Victor Ponta de la Termocentrala Rovinari.
Revenind în 2015 la deschiderea anului școlar, de data asta eram hotărât să nu-mi mai scape și să îl fac să mă asculte. Învățasem lecția cu monitorizatultul și interceptatul, și nu am povestit la nimeni despre intenția mea. M-am dus în fața liceului de la primele ore ale dimineții și am așteptat. Iar când au început să se adune forțele de ordine și să se agite, eu mi-am pus tricoul pe mine. Au venit la mine, jandarmi, polițiști și SPP-iști, și mi-au zis să plec de acolo, dar nu m-am lăsat intimidat și am reușit să-i ies în cale premierului, chiar când intra pe poarta liceului. Nu a vrut să stea de vorbă cu mine și a zis să îl caut la Prefectură după ce termină acolo. M-am dus la mașină și am fugit la Prefectură să îl aștept.
Acolo tot așa, jandarmii, polițiștii și SPP-iștii veneau rând pe rând la mine să mă convingă să plec de-acolo, dar nu am vrut.
În sfârșit, s-a întors și delegația de la liceu și tot așa, treceau pe lângă mine în grabă și urcau scările prefecturii fără să mă bage în seamă. Dar nu m-am lăsat și m-am ținut după ei, iar dacă au văzut așa, m-au băgat într-o cameră și m-au ascultat.
Îmi amintesc că mi se uscase gura de emoții și eram singur în fața lor la o masă mare. Chiar în fața mea era Victor Ponta, iar lângă el erau Florin Cârciumaru, Ion Călinoiu, Alin Văcaru și mai mulți oameni din conducerea PSD. I-am spus premierului în mare despre problemele cu care se confruntă C.E.Oltenia și l-am rugat ca așa cum a făcut acea vizită pentru deschiderea anului școlar, tot așa să stabilească o vizită la Tg-Jiu, în care să se întrunească cu sindicatele și cu toți factorii de decizie din județul Gorj, pentru a discuta despre problemele din C.E.Oltenia.
Victor Ponta m-a ascultat și mi-a promis că luna viitoare în octombrie se va ocupa de ceea ce i-am cerut. Ba chiar întrebat pe domnii Cârciumaru și Călinoiu despre locația unde va avea loc acea întâlnire pentru a dezbate problemele din C.E.Oltenia.
După cum știți, Victor Ponta nu și-a onorat promisiunea, iar dezbaterea nu a mai avut loc !
Dar acum își face partid și mai vrea o dată…..!”, potrivit lui Manu Tomescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com