Un sindicalist dezvăluie ce ameninţă pacea socială la CEO sau parabola puiului fript la CEO

Liderul de sindicat Manu Tomescu, din cadrul Complexului Energetic Oltenia, atrage atenţia că „pacea socială” la companie este în pericol. Sindicalistul susţine că nu va fi pace socială, până când nu vor fi eliminate dezechilibrele salariale.

„SALARIUL MEDIU este rezultatul unui calcul ce însumează toate salariile împărțite la numarul de angajați. Pe lângă această definiție de calcul, după părerea mea angajatorul trebuie să mai țină cont de o chestiune foarte importantă ! Și anume să respecte unul dintre cele mai importante principii ale sistemului de salarizare, principiul egalităţii de tratament ! Cu alte cuvinte, LA MUNCĂ EGALĂ, SALARIU EGAL ! Pentru că dacă nu se va respecta acest principiu și vor exista dezechilibre și discrepanțe mari între salariații care au același loc de muncă și aceleași funcții și meserii, asta înseamnă că se face DISCRIMINARE ! Iar discriminarea este interzisă prin lege. Articolul 159, punctul 3 din Codul Muncii: La stabilirea şi la acordarea salariului este interzisă orice discriminare pe criterii de sex, orientare sexuală, caracteristici genetice, vârstă, apartenenţă naţională, rasă, culoare, etnie, religie, opţiune politică, origine socială, handicap, situaţie sau responsabilitate familială, apartenenţă ori activitate sindicală”, conform lui Manu Tomescu.

Parabola puiului fript

„Atrag atenția Administrației și Directoratului C.E.Oltenia că suntem în 5 noiembrie 2017 și nici până astăzi nu știm dacă în subunitățile companiei s-a făcut o analiză sau simulări pe locurile de muncă, pe funcții și meserii, lucru care să ne convingă și să ne liniștească că se lucrează pentru armonizarea salariilor ! Domnilor care conduceți C.E.Oltenia, vă spunem cu toată convingerea că în această companie nu poate fi pace socială atâta timp cât o să avem aceste discrepanțe și inechități salariale ! Respectați Contractul Colectiv de Muncă și faceți în așa fel încât să fie luate deciziile la timp, pentru punerea în aplicare a Articolului 153 din Actul Adițional la C.C.M ! P.s Dacă nu vor fi făcute echilibrările salariale pe aceleași funcții și meserii, de pe aceleași lucruri de muncă, SALARIUL MEDIU la noi în companie, s-ar calcula ca și cum doi oameni s-ar pune la masă, unul dintre ei ar mânca doi pui fripți iar celălalt s-ar uita la el fără să guste nimic. Iar când s-ar face media, ar reieși că au mâncat în medie câte un pui de fiecare”, potrivit unei postări a liderului sindicat de la Termo Rovinari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com