Un profesor din Gorj plânge după copiii plecaţi definitiv în străinătate şi care sunt pierduţi, după ce au fost şcoliţi acasă

„Veniți acasă doar în vizită!

 

Am semnalat, de mai multe ori în ultima perioadă, că județul nostru devine pe zi cce trece un loc unde rămân părinții și bunicii, cei tineri sunt obligați să plece spre alte zări de soare pline pentru că aceste meleaguri nu le mai oferă nici un fel de oportunități.

Ca profesor și mentor m-am bucurat de întâlnirea de 10 ani a unei generații de excepție a CNET, la fel m-am și întristat că majoritatea liceenilor de acum un deceniu nu s-au mai întors acasă după absolvirea facultății. Tinerii noștri se întorc acasă doar în vizită, Gorjul nu le oferă oportunități profesionale, practic i-a lăsat orfani pentru că politicienii pe care i-am avut nu au făcut nimic.

Ce poți să spui când nici măcar șefii de promoție de la UCB nu își găsesc locul în Târgu-Jiu? Doar că suntem condamnați pentru o lungă perioadă de timp să pregătim elite pentru alții. Este oare România atât de bogată, poate Gorjul să irosească atâtea resurse, ca să nu ne mai aducem copiii acasă?

Credeți-mă că scriu aceste rânduri cu adâncă durere în suflet, ca orice dascăl care se respectă pun o fărâmă de suflet în fiecare generație, rămânem doar cu nostalgia ”ce ar fi fost dacă?”. E timpul să intrăm în normal, să realizăm că tinerii noștri trebuie să revină acasă pentru mai mult decât să își vadă familia, e legea firii care la Gorj și în alte locuri din țara asta nu se mai respectă. Dacă nu înțelegem acest lucru dispărem!”, potrivit unei postări a lui Constantin Huică, profesor şi lider de sindicat al profesorilor din Gorj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com