Un primar dă de înţeles că fiica sa nu ar fi trebuit să fie anchetată de DNA pentru că a avut note mari în liceu şi în facultate

Edilul Michy Nioaţă, din Bumbeşti-Piţic, Gorj, este extrem de supărat pe DNA că l-a trimis în judecată, atât pe el, cât şi pe fiica sa. Primarul dă de înţeles că fiica sa nu ar fi fost capabilă să comită fraude cu subvenţii agricole pentru că a fost o elevă, respectiv o studentă de zece.

„Constat ca sunt o persoana de care adversarii politici se tem…Cauta cu orice pret sa gaseasca motive de inlaturare a mea dar nu vor reusi.Sunt om corect si ei stiu acest lucru pentru ca la toate verificarile facute pe plan profesional s-a demonstrat asta.Ma bucur ca am reusit sa realizez pentu comuna noastra ceva…sunt multe de enumerat dar se vad in comuna.Vreau sa subliniez ca pentru aceste proiecte finantate si pentru cele ce urmeaza a se finanta , la Bucuresti la MINISTERE si la AFIR Craiova aprobarile au fost luate numai de mine si pot justifica ceea ce spun prin documente. Sunt singurul care am stat pe scarile ministerelor zile si nopti pentru aceste proiecte.Daca stai in primarie sau mergi prin comuna nu se obtin fonduri.

Daca pe plan profesional nu au reusit nimic cu acuzatiile lor, acum incearca cu familia. Cer scuze fiicei mele, un copil cuminte care a terminat liceul cu 10, facultatea cu 10, ca a ajuns batjocura lor… datorita functiei mele politice, dar istanta va arata adevarul. Animalele exista faptic, nu trebuie mulse de fata si nici obligatoriu sa stea in curtea casei. Grajdiul trebuie sa fie la o distants de 500 m de ultima casa.Multumesc familiei ca ma sustin, multumesc consilierilor si angajatilor din primarie ca m-au ajutat in realizarea proiectelor , multumesc tuturor celor ce imi acorda increderea”, potrivit lui Michy Nioaţă.

Acuzaţiile DNA

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Craiova au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaților:
DOBOȘ (fostă NIOAȚĂ) ALINA ADNANA MARIANA, pentru săvârșirea infracțiunilor de:
– folosire sau prezentare cu rea credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată,
– fals în declarații, (2 infracțiuni),

NIOAȚĂ MICHY, tatăl primei inculpate, în prezent primar al comunei Bumbești Pițic, județul Gorj, pentru săvârșirea infracțiunilor de:
– complicitate la folosire sau prezentare cu rea credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene în formă continuată,
– fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată,

GOGELESCU VALERIU, la data faptelor funcționar Agenției de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit (A.P.D.R.P.) – Oficiul Județean Gorj – Serviciul Verificare Cereri Finanțare, pentru săvârșirea infracțiunilor de:
– complicitate la folosire sau prezentare cu rea credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene în formă continuată,
– fals intelectual, în formă continuată,

ZDRĂILĂ MONICA, la data faptelor funcționar Agenției de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit (A.P.D.R.P.) – Oficiul Județean Gorj – Serviciul Verificare Cereri Finanțare, pentru săvârșirea infracțiunilor de:
– complicitate la folosire sau prezentare cu rea credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene în formă continuată,
– fals intelectual.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
În perioada 2012-2015, în contextul solicitării unui sprijin financiar pentru Măsura 112 – Instalarea Tinerilor Fermieri, inculpata Doboș (fostă Nioață) Alina Adnana Mariana a folosit, în relația cu Agenția de Plăți pentru Dezvoltare Rurala și Pescuit (A.P.D.R.P.), mai multe documente false în care a atestat aspecte nereale, pentru a îndeplini condițiile minime necesare primirii sprijinului financiar, printre care și aceea de a fi membru al unei familii de fermieri, precum și condiția de a fi lucrat mai mult de 50% din timpul de lucru în cadrul unei ferme, cu cel puțin 12 luni înaintea instalării ei pe cont propriu la conducerea unei exploatații agricole.
O parte din acele documente au fost furnizate de către inculpatul Nioață Michy.
În același context, inculpata a mai beneficiat și de sprijinul inculpaților Gogelescu Valeriu și Zdrăilă Monica care îndeplineau atribuții de verificare a documentelor și a locațiilor unde erau implementate investițiile, în sensul că aceștia, în calitate de experți în cadrul A.P.D.R.P. – Oficiul Județean Gorj – Serviciul Verificare Cereri Finanțare, au atestat în mod nereal situația constatată pe teren, diferită față de cea prezentată în cererea de finanțare și în alte documente justificative, printre care și Planul de afaceri al solicitantului de fonduri europene Doboș (fostă Nioață) Alina Adnana Mariana.
Ca urmare a acestor demersuri infracționale, inculpata Doboș (fostă Nioață) Alina Adnana Mariana a obținut pe nedrept fonduri nerambursabile în valoare totală de 177.780 lei (106.668 lei aferenți tranșei I și 71.112 lei afereți tranșei a II-a), sumă cu care Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (fostă A.P.D.R.P.) s-a constituit parte civilă în cauză.
În cauză s-a dispus măsura asiguratorie a sechestrului asupra mai multor bunuri imobile ce aparțin inculpatei Doboș (fostă Nioață) Alina Adnana Mariana. De asemenea, aceeași măsură a fost dispusă și asupra sumei de 73.998,20 lei, depusă de inculpată la o unitate bancară, la dispoziția Direcției Naționale Anticorupție.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Gorj, cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com