Un nou scandal între Romanescu și Aparegio pentru facturile la apă plătite de firmele din Târgu Jiu

 

Edilul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, sare din nou la gâtul șefilor Aparegio Gorj pe marginea facturilor la apă. Este vorba de facturile la apă plătite de agenții economici. Aceștia s-au plans primarului că au primit facturi mai mari pe ultima lună, desi au redus activitatea.

„Încă un atac al APAREGIO, de această dată la adresa firmelor afectate de criza generată de coronavirus. Reprezentanții unor firme m-au informat astăzi că societatea condusă de pesedistul Traian Pătrășcoiu îi obligă să plătească ce nu consumă! APAREGIO le-ar fi calculat facturile pentru luna martie la valoarea lunii februarie, plus încă 5%, așa ca bonus. În condițiile în care firmele respective și-au oprit sau restrâns activitatea și nu consumă apă, APAREGIO le cere mai mulți bani decât înainte! O să iau legătura cu cei din conducerea Consiliului Județean, principalul acționar al societății, pentru că lucrurile nu pot rămâne aici. Ce facem acum? Lovim tot în firmele îngenuncheate, deja, de criză? După ridicarea restricțiilor, voi organiza o nouă dezbatere publică la care voi chema reprezentanți ai Consiliului Județean, ai mediului de afaceri, ai ADIA și ai APAREGIO pentru a rezolva odată pentru totdeauna problemele legate de societatea de apă și canal. Semnalez aceste situații de prea mult timp, fără să se ia vreo măsură!”, potrivit lui Marcel Romanescu.

Poziția Aparegio Gorj

La postarea tendențioasă a Primarului Municipiului Târgu Jiu de pe pagina proprie de socializare Facebook suntem nevoiți, în scopul corectei informări, să prezentăm faptele și nu opiniile denaturate despre acestea, necomentând în nici un fel tenta politică și falsa indignare imprimată materialului în cauză.

În data de 24.03.2020, APAREGIO GORJ S.A. a solicitat abonaților, printr-o informare de presă, să utilizeze platforma online a societății pentru transmiterea indexului autocitit, în condițiile în care, pentru siguranța abonaților cât și a propriilor salariați, vizitele în teren pentru citirea apometrelor au fost suspendate din cauza pandemiei provocate de SARS-COV-2 (COVID 19.) În cazul netransmiterii indexului, consumul de apă aferent lunii martie urma să fie estimat raportat la consumul lunii anterioare, februarie (lună mai scurtă cu 2 zile, deci cu un potențial consum mai mic!)     Precizăm încă odată, pentru agenții economici care nu au transmis indexul (quasitotalitatea acestora), consumul estimat a fost similar cu cel al lunii precedente.

Din punct de vedere legislativ, prin Ordonanța militară nr. 1 din 17 martie 2020, art. 1, alin. (1) s-a hotărât că:”Se suspendă activitatea de servire și consum al produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice, organizată de restaurante, hoteluri, cafenele sau alte localuri publice, în spațiile destinate acestui scop din interiorul sau exteriorul locației”, iar prin art. 2, alin. (1) ” se suspendă toate activitățile culturale, științifice, artistice, religioase, sportive, de divertisment sau jocuri de noroc, de tratament balnear și de îngrijire personală, realizate în spații închise”, prin Ordonanțe militare ulterioare fiind afectate și alte domenii de activitate.

APAREGIO Gorj S.A. nu are o evidență a abonaților agenți economici din punct de vedere al activității desfășurate (după codul CAEN) pentru a putea ști care utilizatori agenți economici au fost afectați de prevederile privind restricționarea activităților (în dinamica activității noastre aceasta nefiind o informație relevantă.)

În schimb, prin OUG 29 din 18 martie 2020, art. X, alin. (1) s-a hotărât ca ”Pe durata stării de urgență, întreprinderile mici și mijlocii, (…), care și-au întrerupt activitatea total sau parțial în baza deciziilor emise de autoritățile publice competente, potrivit legii, pe perioada stării de urgență decretate și care dețin certificatul de situație de urgență emis de Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, beneficiază de amânarea la plată pentru serviciile de utilități – electricitate, gaze naturale, apă, servicii telefonice și de internet, precum și de amânarea la plată a chiriei pentru imobilul cu destinație de sediu social și de sedii secundare.”

Nici un agent economic nu a solicitat APAREGIO Gorj S.A., pe baza unui astfel de certificat, amânarea la plata pentru serviciile prestate.

Acestea sunt faptele – netrunchiate și neinterpretate.

Dată fiind prelungirea stării de urgență până la 15 mai 2020, reiterăm îndemnul către abonații noștri să utilizeze platforma online a societății pentru transmiterea indexului autocitit.

În legătură cu dezbaterea publică pe care Primarul afirmă că o va organiza, nu putem spune decât că suntem deschiși în permanență unui dialog instituțional, sincer, centrat pe căutarea de soluții la probleme concrete, nu inventate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com