Un lider spune că nu s-a îmbogăţit de pe urma funcţiilor din mişcarea sindicală

Unul dintre foştii lideri din mişcarea sindicală din Complexul Energetic Oltenia spune că nu s-a îmbogăţit din funcţiile deţinute la sindicate. Este vorba de Manu Tomescu, retras recent din prim-planul mişcării sindicale. Acesta a declarat că nu a profitat în vreun fel de pe urma faptului că a fost lider de sindical şi nu şi-a angajat rudele la companie.

Tomescu spune că nu a intenţionat nici să le ia locul liderilor actuali din FNME. A făcut doar un pas în spate, dar nu s-a retras din sindicate definitiv. Cu toate acestea în CEO există peste o mie de angajaţi nesindicalizaţi care beneficiază, de asemenea, de prevederile contractului colectiv de muncă.

 

„Vă rog să stați liniștiți pentru că nu am de gând să părăsesc mișcarea sindicală!

Vă amintiți că eu am militat tot timpul pentru sindicalizarea forței de muncă.

Dar totodată țin să precizez a nu știu câta oară că nu am de gând să iau locul nici pe-al lui Mitrescu, nici pe-al lui Pirvulescu, și nici alt sindicat nu am de gând să fac așa cum speculează lumea, pentru că nu vreau să dezbin mișcarea sindicală, mai mult decât este acum.

Atâta timp cât voi fi respectat și voi avea libertatea de a face muncă sindicală așa cum consider eu că este corectă și dreaptă, măcar în Biroul Executiv și Comitetul Sindicatului Energia Rovinari, și atâta timp cât colegii vor vrea să le fiu lider și vicepreședinte, voi rămâne și voi lupta sub steagul acestui sindicat.

Vă promit că voi participa la toate inițiativele sindicale făcute în interesul salariaților C.E.Oltenia și voi fi mereu în fața voastră, de fiecare dată când ne va fi greu!

Nu am fost și nu voi fi niciodată un pucist sau un uzurpator. Tot ce am făcut până acum, am făcut pentru drepturile și interesele oamenilor, și niciodată nu am cerut ceva pentru mine.

Când a fost nevoie de mine am fost trup și suflet atunci când federația a luptat pentru drepturile oamenilor și i-am tratat pe toți camarazii ca pe niște frați. Dar acum când am fost în protest și am avut nevoie de sprijin, conducerea federației ne-a renegat și s-a lepădat de noi, de parcă am fi fost niște ciumați !

Am fost ales lider în august 2014, atunci când eram în tranșee, pentru că rămăseseră foarte puțini care să mai lupte pentru noi.

Nu m-am procopsit de pe urma funcțiilor sindicale beneficiind de promovări, creșteri salariale, diverse afaceri sau angajarea rudelor.

Am aceeași meserie și același loc de muncă ca și atunci, am fost ales lider când aveam clasa 23 b, iar acum am clasa 25 c, 125 de lei creșterea salarială. Mă doare când văd cum sunt promovați lingăi și politruci care îmi sunt net inferiori și din punct de vedere intelectual dar și profesional, însă am ales să nu-mi încalc principiile care îmi sunt ca o busolă în viață!

Eu am rămas mereu la vâsle, chiar dacă uneori am mai urcat pe punte să văd încotro este condusă barca! Iar ca simplu vâslaș, am îndrăznit să mai atrag atenția când am observat că barca nu merge în direcția promisă și dorită, dar niciodată nu mi-a trecut prin cap să răstorn această barcă, numită FNME!

Rămân la vâsle, puneți-mă la muncă!”, potrivit lui Manu Tomescu, care va intra pe linie moartă în mişcarea sindicală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com