Un gorjean încasează o pensie de 22.083 de lei

Un gorjean primeşte o pensie de 22.083 de lei. Este vorba de cea mai mare pensie de serviciu aflată în plată la Casa de Pensii Gorj. Pensia respectivă este echivalentă cu 42 de pensii minime, în valoare de 520 de lei. Pensia medie de serviciu aflată în plată la Casa de Pensii Gorj este de 10.708 lei, iar cea mai mare pensie de asigurări plătită de Casa de Pensii Gorj este de 7.557 lei.

Situaţia statistică a tipurilor de pensii

Pensia cea mai mică în plată                                520

Pensia medie de asigurări sociale în plată         1.149

Pensia de asigurări cea mai mare în plată          7.557

Pensia de serviciu cea mai mică în plată            2.244

Pensia medie de serviciu în plată                     10.708

Pensia de serviciu cea mai mare în plată            22.083

Pensii internaţionale în plată

Potrivit regulamentelor comunitare, pentru activitatea de securitate socială a lucrătorilor migranţi, Casa Judeţeană de Pensii Gorj poate avea calitatea de  instituţie de instrumentare(cererea este depusă în România cu vechimea realizată în alt Stat Membru, decizia de pensionare emisă în România, plată efectuată în România) sau de instituţie în cauză(cererea este depusă în alt Stat Membru, decizia de pensionare emisă în România, plată efectuată de statul român prin CITIBANK către Statul Membru respectiv) a cererilor pentru stabilirea drepturilor de pensie pentru limită de vârstă, pensie de invaliditate, pensie de urmaş şi ajutor de deces.

„Până la data de raportare au fost efectuate lunar un număr de 50 plăţi pensii prin CITIBANK către: State Membre UE: Austria- 6, Germania- 10, Grecia- 2, Italia- 6, Spania 17, Franta -1, Slovacia -1, Ungaria – 4,şi State Nonmembre UE: Canada-1 şi SUA- 2. La nivelul ţării noastre sunt încheiate acorduri internaţionale bilaterale în ceea ce priveşte coordonarea sistemelor de pensii cu următoarele State Nonmembre UE: Albania, Armenia, Belarus, Canada(Quebec), Coreea de Sud, Israel, Republica Macedonia, Republica Moldova, Peru, Federaţia Rusă, Ucraina şi Turcia. Permanent se studiază şi se analizează toate precizările referitoare la regulamentele comunitare şi la acordurile încheiate, astfel încât solicitările primite au fost şi sunt soluţionate în conformitate cu acestea”, potrivit Casei de Pensii Gorj.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com