Un fost manager al CEO zice că se termină şi cărbunele şi curentul electric

Unul dintre foştii manageri ai Complexului Energetic Oltenia deplânge soarta companiei şi spune că în depozite sunt sub 350.000 de tone de cărbune. Este vorba de Laurenţiu Ciurel, manager al Complexului Energetic Oltenia, care spune că de săptămâna acesta s-ar termina şi cărbunele şi energia electrică.

Abia la jumătatea iernii

Complexul Energetic Oltenia a stat o săptămână fără să mai beneficieze de cărbune şi după 7 zile ortacii au reluat activitatea. Între timp, minerii au mai trimis în depozitele de la termocentrale şi de la carierele miniere cărbune, iar situaţia s-a mai echilibrat faţă de săptămâna trecută, după cum a anunţat conducerea actuală a Complexului Energetic Oltenia. Din nefericire, abia a trecut jumătate din iarna aceasta, iar vreme geroasă se anunţă şi în luna februarie.

Aşadar va fi nevoie de o cantitate mare de energie şi chiar de curent electric pe bază de cărbune şi în continuare. Minerii vor fi chemaţi din nou să dea ţării cât mai mult cărbune. Rămâne de văzut în ce cantităţi şi care vor fi importurile de curent electric. Nu tot consumul poate fi asigurat din producţia internă. Preţurile sunt foarte mari în momentul de faţă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com