Un deputat de Gorj îi cere demisia ministrului Digitalizării

Deputatul de Gorj, Radu Miruță, îi cere demisia ministrului Digitalizării, Florin Roman.

„Florin Roman, ministrul PNL – furt intelectual si parvenitism – demisia

În țările democratice al căror model îl invocăm adesea, plagiatul, furtul intelectual, asumarea unor merite care nu-ti apartin, falsul in biografie, omisiunile frauduloase sunt tot atatea infracțiuni cel puțin de ordin etic, incompatibile cu pozitia de servant public (premier, ministru, sef de institutie publică, etc).

Îmi vin in minte două exemple: Ministrul german al apararii, Karl-Teodor zu Guttenberg, dat ca sigur succesor al Angelei Merkel, a fost acuzat in 2011 ca si-a plagiat teza de doctorat. Nu doar ca a fost obligat rapid sa-si dea demisia din functia de ministru, dar a si disparut complet din mediul politic german. La fel s-a întâmplat și cu fostul președinte al Ungariei, Pal Schmitt demis din functie pe acelasi motiv că și-a plagiat teza de doctorat.

Derapajul etic al domnului ministru PNL Florin Roman care si-a mentionat in CV o carte care nu exista în realitate mi se pare o infractiune de ordin etic (cel putin) la fel de gravă.

Prin urmare solicit demisia/demiterea imediată a domnului Florin Roman din functia de ministru în Guvernul Romaniei!

In domeniul academic, o fapta mai grava ca aceasta, nu exista. Este furt intelectual si parvenitism din partea unui om pus sa coordoneze un minister extrem de important de care nu il leaga absolut nicio experienta.”, conform unui comunicat al deputatului de Gorj.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com