Un cunoscut politician a semănat furie printre mineri şi energeticieni

Un cunoscut politician din judeţul Gorj a semănat furie printre mineri şi energeticieni. Este vorba de liderul PSD Gorj, Florin Cârciumaru, care i-a enervat la culme pe majoritatea angajaţilor Complexului Energetic Oltenia cu declaraţiile sale de săptămâna trecută. Florin Cârciumaru, senator şi inginer în minerit, a declarat că între preocupările sale şi ale PSD se află găsirea unui loc de muncă lui Laurenţiu Ciurel. Este vorba de fostul director general al companiei, respectiv manager privat selectat în baza OUG 109, privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice. Ciurel a devenit şef în Complexul Energetic Oltenia după ce s-a înrolat în PSD.

A primit recomandare de la Călinoiu

Laurenţiu Ciurel a intrat în PSD Gorj, la recomandarea lui Ion Călinoiu. Fostul preşedinte executiv al social-democraţilor gorjeni a pus o vorbă bună pentru amicul său din minerit şi pentru cel care în trecut făcea prezentări ale situaţiei din termocentrale, pe la conferinţele PNL Gorj, condus la vremea respectivă de Dan Ilie Morega. Este interesant că acum Ciurel s-a distanţat de Morega şi îl critică pe unde apucă, respectiv pe blogul personal. Ciurel a şi recunoscut public, în urmă cu mai mulţi ani, că nu ar fi avut nicio şansă să ajungă la CEO, cel puţin înainte de OUG 109, dacă nu avea sprijin politic. Ciurel nu a uitat sprijinul partidului, fiind încadraţi în companie sau la Minprest membri de partid, respectiv din PSD.

Mitrescu nu are cuvinte de laudă despre Cârciumaru

Vicepreşedintele Federaţiei Naţionle Mine Energie, Constantin Mitrescu, nu a văzut cu ochi buni declaraţiile lui Cârciumaru în legătură cu Ciurel. Mitrescu este de părere că senatorul PSD a generat un val de reacţii negative în rândul angajaţilor Complexului Energetic Oltenia. Majoritatea liderilor de sindicat s-au declarat împotriva readucerii lui Laurenţiu Ciurel la Complexul Energetic Oltenia, deşi Florin Cârciumaru nu a dat de înţeles că PSD îi va căuta un loc de muncă la companie. De altfel, ar fi şi greu, având în vedere că fostul manager privat, trimis în judecată pentru abuz în serviciu, are contractul de muncă suspendat. Mitrescu mai spune că Florin Cârciumaru s-a ales cu multe înjurături după declaraţiile făcute şi că nu este de acord că o posibilă aducere la Complexul Energetic Oltenia a lui Laurenţiu Ciurel, deşi chiar şi lideri ai FNME au declarat că nu contestă calităţile de specialist în domeniul energetic ale lui Ciurel, ci pe cele de manager. Acesta şi-ar fi dat examenul ca manager în anii în care a condus compania. A avut aproape un mandat întreg.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com