Un copil orfan a rămas fără un acoperiș deasupra capului

Un copil orfan care este crescut de bunică în comuna gorjeană Jupânești a rămas fără casă. Locuința a fost distrusă într-un incendiu. A fost demarată o campanie de strângere de fonduri pentru Abeel Dat, de 10 ani, și bunica sa.

Mama l-a parasit Abeel Dat la un an si trei luni, tatal care il crestea exemplar a murit acum doi ani, la munca straduindu-se sa il creasca. De atunci, ramas fara parinti, il creste bunica. Acum cateva zile, casa cocotata pe un varf izolat de deal a luat foc si au ramas amandoi sub cerul liber.

De atunci copilul plange in continuu si nu mai mananca!

Abeel Dat are 10 ani si este premiantul scolii din comuna Jupanesti, judetul Gorj.

Relatia lui cu tatal a fost una totala. Nu a ajuns la casa de copii asa cum a vrut mama, fiindca tatal s-a opus chiar daca nu avea mai nimic. Muncea insa de dimineata pana seara, cu copilul pe langa el. Drumul lui Abeel acum spre scoala trece pe langa mormantul tatalui…in fiecare dimineata ii face cu mana, iar la intoarcere, spun oamenii ca, vorbea cu crucea: „Tati, am luat tot foarte bine si astazi la scoala, sa stai linistit”…are doar 10 ani, un chip patrunzator si puternic.

Un bun prieten mi-a adus in atentie acesata poveste care iti face parul de gaina. Dupa ce a aflat din presa despre caz, s-a urcat in masina si s-a dus la Jupanesti pentru a se asigura despre veridicitatea celor citite si pentru a afla detalii. A stat de vorba cu seful de post si cu primarul. Situatia este 100% valida, iar bunica este una serioasa, muncitoare si fara vicii.

SIGUR Abeel VA AVEA O CASA NOUA, TIMPUL DEPINDE DOAR DE CATI DINTRE DUMNEAVOASTRA VRETI SA VA USURATI SUFLETUL IMPLICANDU-VA!

Lucrurile au avansat deja: un localnic ii doneaza un teren langa matusa lui, la asfalt, pe care vom incepe noua constructie. Primaria a trimis deja un utilaj pentru a defrisa parcela. Primaria Jupanesti a agreat in urma discutiilor de astazi sa se ocupe de partea birocratica si sa ajute cu materialele de care dispune, restul, vom vedea.

Cei care puteti ajuta direct cu materiale, haideti sa o facem organizat (numarul de telefon este 0723999755) pentru a nu ne suprapune cu ceea ce poate contribui primaria.

Suma de bani stransa va completa pentru inceput materialele care lipsesc, poate mana de lucru si cat putem din utilarea noii case (proiectul schitat in biroul primarului implica o sufragerie, dormitor, hol, baie, bucatarie si camara, avand o amprenta de aproximativ 7x12m). A inceput sa fie transpus in proiect tehnic de catre un specialist voluntar.

Stim, sunt multe astfel de cazuri, nu le putem cuprinde pe toate. Acesta mi se pare insa unul dintre cele care chiar schimba viata unui copil, diametral opus. Abeel a primit educatia necesara spre a fi determinat si daca nu il lasam acum, poate ajunge un exemplu al societatii! Tatal lui va fi mandru de el! Povestea o batrana ca tot satul vorbea despre faptul ca era printre cei mai curati copii din clasa…asa il tinea tatal sau care daca avea parul ciufulit de la caciula purtata in drum spre scoala, inainte sa il pupe in fata scolii, scotea pieptanul din buzunar pentru a intra perfect aranjat in clasa. Tatal care muncea cu bratele a murit muncind pentru ca al lui copil sa razbata nedreptatilor vietii.

Haideti sa ramanem oameni…Romania nu este doar o tara de interesati si de suflete seci!”, potrivit inițiatorilor campaniei pe facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com