Un bărbat de 71 de ani a încercat să salveze o pisică dintr-un subsol inundat şi era să îşi piardă viaţa

În această dimineață un apel primit pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112 semnala faptul că o persoană este blocată în subsolul unui bloc situat pe strada Lotrului din municipiul Tg-Jiu.
La fața locului s-au deplasat de urgență două echipaje pentru descarcerare și un echipaj SMURD din cadrul Detașamentului de Pompieri Tg-Jiu care au constatat că în subsolul blocului care era plin cu apă și multe alte resturicare sunt ușor de dedus, se afla un bărbat în vârstă de 71 de ani, căruia doar capul i se mai vedea.
Cum a ajuns bărbatul acolo?
Bărbatul a auzit o pisică în subsol care mieuna disperată pentru că nu mai găsea ieșirea! Sufletul mare al bărbatului nu a putut rămâne indiferent la această situație și imediat bărbatul și-a făcut un plan individual de salvare a bietului animal.
„A intrat în subsolul blocului și a salvat pisica însă, cum bărbatul nostru nu mai este la prima tinerețe, a rămas blocat în subsol apelând la varianta de rezervă: strigătul pentru ajutor!
Din fericire strigătele lui au fost auzite de o femeie care trecea prin zonă. Femeia nu a luat în calcul un plan individual de salvare a bărbatului și a luat decizia cea mai bună: a cerut ajutorul pompierilor.
Băieții noștri l-au scos pe bărbat din subsolul blocului în pragul hipotermiei, însă și-a revenit rapid, urmele spiritului său civic rămânând doar hainele ude leoarcă și mirosul foarte greu.
Cu toții trebuie să dăm dovadă de spirit civic pentru că acesta este o dovadă a bunei educații, însă trebuie să punem în balanță capacitățile pe care le deținem și să nu ne punem viața în pericol.
Noi îi sfătuim pe toți cetățenii ca în astfel de situații să nu rămână indiferenți dar să nu apeleze la teribilism ci la ajutorul pompierilor!”, a declarat Florin Chisim, purtătorul de cuvânt al ISU Gorj.
Foto: Viaţa Liberă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com