Umiliţi! Angajaţii CEO au ajuns să se milogească an de an de guvernanţi pentru grupele de muncă

Angajaţii Complexului Energetic Oltenia au ajuns să se umilească an de an sau să apeleze la instanţa de judecată pentru a-şi primi grupele de muncă. Liderul de sindicat Manu Tomescu, de la Termocentrala Rovinari, este de părere că locurile de muncă şi meseriile de la CEO ar trebui să fie prinse în noua Lege a Sistemului Public de Pensii şi problemele ar fi rezolvate. Nu se doreşte acest lucru sau nu se vrea sau nu se poate.

„Se pare că trebuie să dezenez pentru ca unii să înțeleagă că riscăm să mai pierdem încă o șansă care poate aduce minerilor și energeticienilor din C.E.Oltenia, stabilitate și siguranță în ceea ce privește grupele de muncă în condiții deosebite și speciale, prin modificări și amendamente aduse la noua Lege a Sistemului Public de Pensii!

Pentru că dacă locurile de muncă și meseriile din C.E.Oltenia ne-ar fi prinse clar în această lege și în anexele ei, așa cum am arătat că sunt prinse alte entități economice și categorii de salariați din țară, atunci nu ar mai trebui să tremurăm și să ne milogim an de an guvernelor pentru a da ordonanțe de urgență care să ne prelungească niște amărâte de avize.

Unii nu vor să se alăture acestei campanii, din orgoliu, alții din indolență sau poate chiar prostie! Dar sunt sigur că timpul va arăta că am dreptate atunci când spun că minerii și energeticienii din Oltenia au fost discriminați și disprețuiți zeci de ani la rând, datorită faptului că nu le-au fost prinse clar locurile de muncă și meseriile, în Legea Sistemului Public de Pensii! Și din păcate se pare că vom fi lăsați în continuare tot așa! …o categorie socio-profesională umilită și disprețuită de toate guvernele care au condus această țară.

Sunt uimit și mâhnit când văd sindicate din toată țara cum se luptă să tragă jarul pe turta lor prin modificările și posibilitățile de care ar putea beneficia de pe urma acestei legi, iar pentru sindicatele din C.E.Oltenia parcă nici măcar nu ar fi fost în dezbatere publică, în această perioadă!

O mirare și mai mare am atunci când văd că pentru unii pare mai ușor de obținut o lege specială care să se refere numai la mineri (de parcă nu ar exista și excavatoristi, lăcătuși, sudori, electricieni, operatori, masinisti, etc, în această companie), decât să fim și noi în rândul lumii și să beneficiem de referiri clare în Legea Sistemului Public de Pensii, așa cum este drept și firesc! Dar în politică sunt funcții de câștigat, campanii electorale cu noi promisiuni, iar noi trebuie să fim mereu….”, potrivit lui Manu Tomescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com