UM Sadu ar putea revigora industria de armament din România – face angajări masive!

O mare companie din industria de armament din România, UM Sadu, din judeţul Gorj, şi-a propus să revină pe piaţa de profil. Astfel, Uzina face angajări masive de muncitori. În luna februarie Uzina Mecanică de la Bumbeşti-Jiu a angajat ingineri electrotehnişti, ingineri mecanici, electricieni, ingineri chimişti. La începutul lunii mai va avea loc selecţia pentru încadrarea de muncitori. Este vorba de operatori maşini şi reglori maşini. Se caută personal cu experienţă în domeniu, în special pentru cea de-a doua categorie de angajaţi.

Cereri până pe 2 mai

Cererile se depun până în data de 2 mai. De asemenea, vor fi luate în calcul inclusiv solicitările de angajare depuse în ultimii doi ani, din 2016 încoace. Cerinţele minime pentru ocuparea posturilor sunt studiile medii sau profesionale. Numai persoanele selectate de compartimentul Resurse Umane al fostei fabrici de armament vor fi invitate la proba de interviu.

Se solicită trecerea în subordinea Ministerului Apărării

Senatorul Florin Cârciumaru, preşedintele Comsiei pentru administraţie publică şi de organizare a teritoriului, cere retehnologizarea UM Sadu și trecerea în subordinea Ministerului Apărării Naționale

„Una din aceste societăți este Uzina Mecanică Sadu, cu sediul în orașul gorjean Bumbești Jiu, care reprezintă o componentă  importantă a industriei de apărare și un producător de marcă apreciat atât pe plan intern, cât și în piețele externe. Însă pentru a rezista și a face față cerințelor din domeniul producției de muniție, Uzina Mecanică Sadu are nevoie de investiții majore care constau în achiziționarea de mașini automate de ultimă generație pentru că, în ultima perioadă, datorită cerințelor, compania  a crescut capacitatea de producție și, în același timp, a diversificat gama de produse prin includerea unor calibre specifice NATO.

Din anul 2002, Uzina Mecanică Sadu este înregistrată ca societate comercială filială a Companiei Naționale ROMARM S.A, cu capital integral de stat, însă din păcate, fondurile necesare investițiilor nu au putut fi depistate de către foștii șefi ai ministerului în subordinea căruia se află. De aceea, susțin, alături de mai mulți colegi de-ai mei din PSD, ca UM Sadu să intre în subordinea și administrarea Ministerului Apărării Naționale pentru că, în momentul de față, obiectul de activitate al uzinei constă în realizarea de produse și asigurarea de servicii privind cercetarea, proiectarea, fabricarea și comercializarea de muniție de infanterie calibre NATO, precum si calibre „Est”, de armament de infanterie și componente pentru acesta, dar și elemente pirotehnice de inițiere.

Ca lider al organizației PSD Gorj și senator, sunt de acord cu proiectul de ordonanță de urgență inițiat de Guvernul României, conform căruia toată Compania Națională ROMAR M S.A, cu cele 15 filiale subordonate, să treacă de sub tutela Ministerului Economiei sub cea a Ministerului Apărării Naționale.

Societatea Uzina Mecanică Sadu S.A deține un număr de aproape 900 de angajați și este membră a Asociației Patronale Române a Producătorilor de Tehnică Militară PATROMIL, iar majoritatea activităților de import – export le derulează prin C.N. ROMARM S.A, C.N. ROMTEHNICA S.A, precum și prin alte firme de comerț”, potrivit declaraţiei politice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com