Ultimele luni pentru unii lideri de sindicat din CEO!?

Salariaţii Complexului Energetic Oltenia aşteaptă de cinci ani de zile să le fie majorate lefurile. De la înfiinţarea companiei nimeni nu a umblat la salarii şi nemulţumirile sunt extrem de mari, în mai toate sectoarele de activitate de la Complexul Energetic Oltenia. An de an managerii colosului engergetic au propus disponibilizări de personal şi reduceri de drepturi şi de venituri. Liderii de sindicat, reprezentanţii salariaţilor au acceptat totul, cu puţine excepţii, chiar dacă erau primii afectaţi de concedierile colective, prin reducerea numărului de membri la sindicate, respectiv a nivelului, la cotizaţiile primite lună de lună.

Nu mai vor să audă de un nou eşec

Ortacii şi energeticienii s-au săturat de promisiunile că le vor fi majorate veniturile salariale şi aşteaptă acum fapte din partea liderilor de sindicat. În anul 2018 va fi negociat un nou contract colectiv de muncă. Actualul contract colectiv de muncă este prelungit printr-un act adiţional. Acesta a fost văzut de majoritatea minerilor şi a energeticienilor ca un compromis în raport cu administraţia companiei. Dacă nu vor negocia majorări clare de lefuri pentru anul 2018 este clar că pentru anumiţi lideri de sindicat din Complexul Energetic Oltenia vor fi ultimele luni în fruntea organizaţiilor sindicale.

Cine are curajul pasului în spate?

Cel mai probabil, unii vor face un pas în spate, pentru a lăsa locul lupilor tineri din mişcarea sindicală, dacă or fi devenit lupi între timp. Cert este că orice eşec la negocierile cu administraţia va fi digerat cu greu de angajaţii Complexului Energetic Oltenia care au mai rămas să lucreze în companie. Este de aşteptat ca în cazul unui eşec în ceea ce priveşte majorarea salariilor la Complexul Energetic Oltenia, specialiştii să nu mai aibă niciun motiv să mai rămână angajaţi ai producătorului de energie electrică cu sediul la Târgu Jiu.

Andrei Pavel

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com