Ultima zi în care mai pot fi depuse amendamente la Legea care ar putea reduce vârsta de pensionare la CEO

Luni este ultima zi potrivit procerurilor pentru a aduce amendamente la Legea pensiilor pentru angajații din sectorul producției de energie electrică și termică. Legea trebuie să fie amendată în sensul includerii angajaților din sectorul minier pentru ca și aceștia să beneficieze de vechime.

„Situația actuala in care se afla S CE Oltenia SA, coroborat cu planul de decarbonare adoptat la nivelul Uniuni Europene și asumat de către România, ne pune in postura de a găsi impreuna cu dvs. ca oameni politici responsabili, soluții alternative pentru evitarea unui genocid social in rândul salariaților companiei și implicit la nivelul întregului județ, dar și pentru evitarea escaladării unor conflicte și proteste spontane.

In urma întâlnirilor avute, am identificat doua probleme de maxima importantă, unde va cerem implicare  :

  • Completarea al. (1) al art. 30 și modificarea art. 56 din Legea nr. 263/2010, privind sistemul unitar de pensii publice, propunem completarea   PLX 75/2021 :
  1. La al (1) al art. 30, după lit. h) se introduce o noua lit. i) care va avea următorul cuprins :

,,i) unitățile de producție a energiei electrice și termice și unitățile de extracție a cărbunelui .

Punctul 2 și punctul 3, din PLX 75/2021, rămân in forma propusă de inițiatori.Termenul limita pentru depunerea amendamentelor este 15.02.2021.”, conform sindicatelor din Complexul Energetic Oltenia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com