UCB investește în dezvoltare

Privind demararea proiectului cu titlul „Creșterea capacității de cercetare a Universității Constantin Brâncuși din Târgu Jiu prin investiții în infrastructure de tip Cloud și Big Data”

UNIVERSITATEA din Târgu-Jiu anunță demararea proiectului cu titlul „Creșterea capacității de cercetare a Universității Constantin Brâncuși din Târgu Jiu prin investiții în infrastructuri de tip Cloud și Big Data”, cod SMIS 125142, cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Competitivitate, Axa prioritară 1 „Cercetare, dezvoltare tehnologică și inovare (CDI) în sprijinul competitivității economice și dezvoltării afacerilor”, Acțiunea 1.1.2. „Dezvoltarea unor rețele de centre CD, coordonate la nivel național și racordate la rețele europene și internaționale de profil și asigurarea accesului cercetătorilor la publicații științifice și baze de date europene și internaționale”, în baza contractului de finanțare nr. 354/390030/27.09.2021, semnat cu Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării, în calitate de Organism Intermediar pentru Programul Operațional Competitivitate 2014-2020.

Proiectul se derulează pe o perioadă de 24 de luni, între 27 septembrie 2021 și 27 septembrie 2023.

Valoarea totală a proiectului este 4,952,997.77 lei, din care asistența financiară nerambursabilă este de 4.941.097,77lei (din care 4,199,933.11 lei din FEDR și 741,164.66 lei din BS).

Proiectul se implementează în Târgu-Jiu, Str. Tineretului nr.4, județul GORJ. Obiectivul general al proiectului vizează creşterea capacităţii de cercetare a Universității Constantin Brâncuși din Târgu-Jiu prin realizarea de investiţii în infrastructura de tip CLOUD şi integrarea acesteia în structuri internaţionale de tip CLOUD şi infrastructuri masive de date, în scopul ridicării nivelului de competitivitate științifică. Astfel, prin prezentul proiect se propune achiziţia de echipamente, aplicaţii informatice şi licenţe software specifice realizării și funcţionării infrastructurii de tip CLOUD şi Big Data, care să contribuie la îmbunătăţirea infrastructurii de cercetare şi inovare a Universității, având consecinţe imediate şi evidente asupra creşterii capacităţii de cercetare şi inovare şi a creşterii notorietăţii instituţiei pe plan internaţional în domeniul cercetării-inovării.

 

Proiect cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Competitivitate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com