UCB a decis să nu mai participe la selecția directorilor de școli

Universtatea „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu a decis să retragă din comisiile de concurs toți profesorii care participau la selecția noilor directori de școli. Măsura a fost luată în urma scandalurilor de la interviurile care au avut loc până acum. ISJ Gorj vrea să selecteze 160 de directori și directori adjuncți.

„Consiliul de Administrație din cadrul Universității „Constantin Brâncuși” din   Târgu Jiu a aprobat solicitarea de retragere a reprezentanților universității ce fac parte din comisiile de examinare pentru concursurile de ocupare a funcțiilor vacante de director, respectiv director adjunct, din unitățile de învățământ preuniversitar (proba interviu), în urma sesizărilor privind modul de desfășurare a concursurilor“, conform UCB.

„Reprezentanții UCB s-au prezentat la toate comisiile probei de concurs unde fuseseră repartizați până astăzi, 24 noiembrie 2021. Niciodată nu au adus la cunoștința comisiei județene de organizare vreo neregulă, nu au semnalat vreo abatere de la metodologia de concurs, și au semnat toate documentele care le reveneau. Astăzi, după ora 10, nu s-au mai prezentat la sălile unde erau repartizați, transmițând membrilor comisiilor că au primit un mesaj de la secretariatul UCB cu solicitarea de a se retrage din comisiile de concurs. Menționăm că această probă de interviu face parte dintr-un concurs național, cu repartizări și programări publice care s-a aflat, pe moment, în dificultatea de a continua. Comisia județeană de organizare a găsit în timp util resursele necesare pentru a suplini aceaste retrageri.”, a declarat Dana Constantinescu, inspectorul școlar general din Gorj.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com