Turneu muzical dedicat lui Constantin Brâncuși, la Târgu Jiu

Joi, 10 februarie, începând cu ora 18.00, Muzeul Național „Constantin Brâncuși” găzduiește spectacolul muzical „Dezleganie. Turneu dedicat lui Constantin Brâncuși”.

Este evenimentul cu care Muzeul Național „Constantin Brâncuși” deschide seria  manifestărilor menite să marcheze Ziua Națională Constantin Brâncuși.

Spectacolul este susținut de violonistul Sergiu CORBU Boldor și are o durată de 45 de minute. Structura spectacolului are la bază ceea ce Constantin Brâncuși numea: „Arta nu este decât un început continuu”. Printre Instrumentele muzicale folosite în spectacol sunt vioara și cavalul.

Evenimentul muzical „Dezleganie. Turneu dedicat lui Constantin Brâncuși” este un proiect independent al proiectului CORBU. Perioada aleasă pentru desfășurarea turneului marchează istoric încadrarea în timp a vieții și a morții lui Constantin Brâncuși (n. 19 februarie 1876-d. 16 martie 1957), iar simbolic „Începutul Lumii” (1924), titlu pe care îl poartă una dintre lucrările sculptorului. Turneul va cuprinde 3 părți și se va desfășura în lunile februarie, martie, aprilie 2022.

Sergiu CORBU Boldor a absolvit Universitatea de Muzică din Oradea cu specializările Pedagogie muzicală și Interpretare vioară. Pe lângă vioară Sergiu CORBU Boldor a studiat ca instrumente secundare: chitara, chitara electrică, chitara bass, percuții, mandolină, fluier, caval, drâmbă.

Sergiu CORBU Boldor are o experiență de peste 12 ani pe scenele mari ale industriei muzicale.

A urcat pe scenele naționale și internaționale, performând la vioară, împreună și alături de nume ca: Phoenix, Celelalte Cuvinte, Partizan, Dirty Shirt, Semnal M, Taxi, Hara, farfarello, Haggard, Guano Apes etc.

A fost membru fondator la trupa Azepam din Oradea și violonist la trupa Popa Șapcă din Timișoara.

A inițiat și coordonat propriile proiecte muzicale ca: AD HOC, 2 fire 2 paie, Intensitate Epic Sonoră.

Sergiu CORBU Boldor are experiența educației transdisciplinare în lucrul cu tinerii: a fost lider în cadrul Organizației Naționale Cercetașii României și profesor de muzică la grădinițe și școli din București.

În prezent colaborează ca violonist cu trupa Hara și corul All’s Choir, muzicieni din Opera Națională Română și Filarmonica George Enescu București.

Din 2017 este inițiatorul și coordonatorul Proiectului Muzical CORBU.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com