Turist polonez, rănit pe Transalpina. Drumul este închis, dar polonezii au forţat intrarea pe şosea

Un turist polonez a fost rănit astăzi pe Transalpina, în Pasul Urdele(2.145 de metri), în zona administrată de judeţul Gorj. Este vorba de un băieţel, în vârstă de 7 ani, care se afla cu familia. Copilul a urcat pe zăpadă, însă a alunecat şi şi-a rupt mâna. Băiatul a fost preluat de pe munte de către salvamontiştii gorjeni şi a fost transportat la spital.

Turiştii au intrat pe Transalpina dinspre Obârşia Lotrului şi se îndreptau către Rânca. Drumul este închis circulaţiei publice, iar în zonă încă au loc lucrări de deszăpezire. În ciuda avertismentelor, şoferii români sau străini se aventurează cu maşinile pe şosea, cu toate că poliţia a reţinut până acum patru permise. Drumarii susţin că turiştii, în special străini, îi întreabă dacă în zonă se află echipaje de poliţie.

Data stabilită pentru redeschiderea celui mai înalt drum din România este 25 mai, însă turiştii nu mai au răbdare. În zonă vin mulţi turişti din Cehia şi din Polonia, dar şi din alte state central şi est-europene. În Pasul Urdele zăpada este încă foarte mare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com