Tudor nu mai vrea promovări de șefi pe criterii politice la CEO

Partidul Verde atrage atenția că schimbarea șefilor din CEO pe criterii politice nu rezolvă problema de fond a Companiei. Noua organigramă care va fi adoptată săptămâna viitoare este găselnița birocratică prin care PNL vrea să-și impună oamenii în poziții cheie la CEO.

Constatăm că demagogia și jocul de interese partizane ale PNL sunt la fel de mari ca și la PSD. CEO are nevoie de o strategie integrată, aplicabilă pentru o tranziție echitabilă în următorii 10 ani, pentru toti cei care muncesc acolo. PNL, prin vocea liderilor locali propune aceleași măsuri pompieristice: noi șefi la cariere, darea afară a sute de oameni de la TESA fără nicio alternativă de ocupare, împrumuturi peste împrumuturi care să mai prelungească agonia, noi hectare de pădure distruse, aceeași retorică goală, mincinoasă în privința lichidării furtișagurilor”- afirmă liderul PV, Adrian Tudor

Partidul Verde susține punctul de vedere al sindicatelor din CEO și cere conducerii Companiei sa prezinte în mod transparent noile numiri, criteriile de competență în baza cărora se fac, atribuțiile și salariile acestor noi sefi. Banii publici nu trebuie să aibă secrete!

Partidul Verde consideră că este nevoie de o nouă Strategie Energetică a României, aplicată printr-o Lege dezbătută și adoptată  în Parlament cu toate părțile interesate și care să țină cont de imperativul Tranziției Verzi. O lege care să nu mai permită fiecărui partid să-și facă jocurile economice în energie în favoarea clientelei politice, odată ce ajunge la putere .Pe spatele amăgirii minerilor și a celorlalți lucrători din domeniu.

Prin Agenda Verde pentru Economia Locala,  Partidul Verde va propune un Plan pentru crearea a minim 20.000 de locuri de muncă alternative, corect plătite, în următorii 10 ani.

Pînă în 2030, Tg Jiul va avea construită, în realitatea orașului, o nouă hartă a locurilor de muncă care va face din el o capitală verde a Olteniei, un oraș care nu va lăsa generațiilor care vin, nici datorii economice, nici datorii ecologice. Este nevoie de o reindustrializare ecologică a orașului. Avem mari oportunități nevalorificate pentru a crea locuri de muncă în economia circulară (industria reciclării), industria serviciilor, industria turismului, dar și în agricultura periurbană (cultivare, prelucrare și distribuire produse ecologice, horticultură, apicultură, acvacultură) De ce să nu le valorificăm punând inteligența si creativitatea locală la treabă?!”- a mai precizat președintele Partidului Verde, Adrian Tudor.(comunicat)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com