Trotuarele din Târgu Jiu, sub ocupația mașinilor

Trotuarele din Târgu Jiu sunt sub ocupația mașinilor, iar pietonii sunt obligați să circule pe stradă și să își pună viața în pericol. Totul se întâmplă sub nasul autorităților locale.

„Pe această temă am primit mai multe mesaje din partea unor cetățeni și vă prezentăm unul dintre cele mai elocvente exemple care ne arată, încă o dată, că trebuie să fim mai responsabili, să respectăm cu strictețe regulile de circulație și să avem în vedere că nepăsarea noastră poate pune în pericol viețile celorlalți participanți la trafic.

Mesajul acestui cetățean ar trebui să ne pună pe toți pe gânduri.

Poliția Locală Târgu Jiu face un apel către cetățeni să semnaleze orice aspect care poate pune în pericol siguranța elevilor, mai ales în apropierea unităților de învățământ, la numărul de telefon 0253.22.54.34.

Asigurăm cetățenii că echipajele noastre rutiere efectuează permanent acțiuni de prevenire în ceea ce privește oprirea, staționarea sau parcarea neregulamentară, fapte prevăzute în actele normative date în competență. Pe lângă activitățile de prevenție desfășurate, polițiștii locali din cadrul Serviciului Circulație Rutieră aplică sancțiuni contravenționale conducătorilor auto care nu respectă prevederile legale, întrucât obstrucționarea trotuarelor sau a trecerilor de pietoni cu vehicule imobilizate reprezintă un real pericol pentru viața și integritatea fizică a persoanelor, dar în special a copiilor, a celor cu cărucioare pentru copii sau a celor cu mobilitate redusă. În anul 2019, polițiștii locali din cadrul Serviciului Circulație Rutieră au aplicat 5.528 sancțiuni contravenționale, 3.025 dintre acestea fiind constatate în conformitate cu prevederile Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 195 din 2002, privind circulația pe drumurile publice. S-au aplicat, totodată, 6.081 puncte de penalizare, în cea mai mare parte pentru oprire/staționare neregulamentară.”, potrivit Poliției Locale Târgu Jiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com