Transportatorii de lemne, verificați de IPJ

În seara zilei data de 7 octombrie, polițiști din cadrul Poliției Orașului Bumbești-Jiu au fost sesizați prin apelul 112, despre faptul că există suspiciuni cu privire la legalitatea unui camion care transportă material lemnos și care se deplasează către orașul Bumbești-Jiu , traversând un pod cu restricție de tonaj, situat în Defileul Jiului.

Cu ocazia verificărilor efectuate, polițiștii au identificat pe DN 66, un ansamblul de vehicule format din autoutilitară și semiremorcă, condus de un bărbat de 50 de ani, din orașul Rovinari.

S-a procedat la verificarea documentelor vehiculului cât și al avizelor de însoțire a materialului lemnos, însă nu au fost constatate nereguli.

Fiind verificat sistemul de iluminat al ansamblului de vehicule, s-au constatat defecțiuni la sistemul de iluminat al remorcii camionului, fapt pentru care, conducătorul auto a fost sancționat contravențional de polițiști conform OUG 195/2002 Rep, privind circulația pe drumurile publice.
Totodată, a fost dispusă măsura complementară a reținerii certificatului de înmatriculare.
De asemenea, la fața locului au fost solicitați reprezentanți din cadrul ISCTR Gorj pentru a cântării ansamblul de vehicule, însă conducătorul acestuia a refuzat cântărirea, fiind dispuse măsurile legale de către I.S.C.T.R. Gorj.

Pe timpul verificărilor efectuate, polițiștii au mai identificat un ansamblu de vehicule încărcat cu material lemnos, care circula din direcția municipiului Petroșani către municipiul Târgu Jiu, condus de către un bărbat de 33 de ani, din comuna Saru Dornei, județul Suceava.

S-a procedat la verificarea documentelor vehiculului cât și al avizelor de însoțire a materialului lemnos, însă nu au fost constatate nereguli.

Acesta a fost verificat și de către lucrătorii I.S.C.T.R. Gorj, iar ân urma controlului s-a stabilit faptul ca acesta a depășit tonajul admis pe podul situat pe Defileul Jiului, fapt pentru care polițiștii au luat măsura sancționării contravenționale față de conducătorul auto, fiind dispusă totodată și măsura complementară a suspendării dreptului de a conduce autovehicule, pe o perioada de 60 zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com