Transalpina și păstorii novăceni, promovați la nivel național

Transalpina și păstorii novăceni vor fi promovați la nivel național, la un eveniment pastoral organizat în București.

Novăcenii, reprezentați de d-na Marioara Băbu, deținătoare a titlul ”Tezaur uman viu” – ediția 2022  și de Ansamblul Folcloric ”Nedeia” al Casei de Cultură Novaci, instructor Petre Popescu, coordonator prof. Elena Basarabă, vor fi prezenți în perioada 25-27 noiembrie 2022, în curtea Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale la evenimentul  “Stâne, Gusturi și Tradiții românești”, organizat de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale împreună  cu Asociația Crescătorilor de Ovine „Păstorul Crișana” Arad și cu sprijinul altor forme asociative ale crescătorilor de ovine din România. Cu această ocazie vor fi promovate produse agroalimentare românești din județele Alba, Arad, Botoșani Brașov, Dâmbovița, Gorj, Harghita, Neamț, Olt, Sibiu și Vâlcea. Băcița Marioara și baciul Aron Șeandru din orașul nostru vor prezenta la târgul organizat în curtea MEADR atât produsele personale cu sigla ”Produs montan” cât si produsele cu atestare OSIM: ”Tocan de Novaci”, ”Telemea de Novaci” (atestate obținute de Primăria Orasului Novaci), ”Tocan de oaie”(Marioara Băbu) etc.

Sâmbătă, 26. 11.2022, ora 10.00, Ansamblul Folcloric ”Nedeia”, va fi prezent la aceeași locație pentru a prezenta mai multe suite de dansuri populare cu specific ciobănesc, alături de renumitul solist Robert Târnăveanu. Vor fi prezenți în program si tineri artisti novăceni, precum Călin Cotorcea (fluier) și Andrada Nuță, (voce).

Multumim MEADR,  pentru invitație! Mulțumim domnului scretar de stat Ionuț George Diaconeasa pentru această promovare, care ne onorează!

Iubitorii de folclor din București, prieteni și admiratori ai Ansamblului Folcloric ”Nedeia” sunt invitați și vineri, 25.11.2022, ora 17.30 la Palatul Mogoșoaia, locație unde vor susține un minunat program artistic în cadrul unui parteneriat cultural realizat cu sus numita instituție. Sponsorii care vor asigura deplasarea si cazarea tinerilor artisti novăceni sunt MADR și Palatul Mogoșoaia. Multumim prietenilor care ne recomandă instituțiilor interesate de promovarea si conservarea culturii tradiționale românesti!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com