Tineri din Gorj, în Slovenia și Germania, în schimburi de experiență

În perioada 30 iulie – 10 august 2017, prin intermediul Asociației Scout Society din Targu-Jiu, 2 grupuri de tineri din Gorj au participat la 2 schimburi de experiență „Europe under one roof” în Blossin, Germania și „Simple Life” în Zrece, Slovenia.

Cei 20 de tineri din Gorj, au participat la diferite activități alături de alți tineri și lideri din alte țări, precum Germania, Franța, Norvegia, Georgia, Croația, Ucraina, Serbia, Slovenia, ș.a. Prin implicarea lor participanții au dobândit noi competențe, și-au valorificat cunoștințele legate de diferențele culturale, și-au dezvoltat personalitatea, și-au întărit spiritul cercetășesc, dar și-au crescut și încrederea în sine, au identificat noi posibilități de gestionare a resurselor și o mai bună înțelegere interculturală.

În Slovenia, tinerii au avut posibilitatea să participe la diverse acțiuni cercetășești, iar după un hike de 3 zile, aceștia au fost întâmpinați de o mie de cercetași din toate colțurile lumii care îi aștepau la Jamboreea din Slovenia.

O tânără din Baia de Fier a menționat că „O sută de activități ne-au fost puse la dispoziție, fiecare dintre noi urmând să aleagă cel puțin două activităţi pe zi, la care să participe. Printre cele alese se numără: supravieţuire, realizarea unei linguri din lemn sau unei canoe, tir cu arcul, yoga, greenpeace, înot, sau să învățăm să cântăm cu ajutorul unor tuburi de percuție.”

Scopul schimbului de tineri din Germania a fost de a promova toleranța, respectul, solidaritatea față de diferențele internaționale și interculturale. Proiectul s-a axat pe lângă prevenirea radicalizării violente a tinerilor și pe promovarea unui stil de viață activ. Aici, participanții și-au dezvoltat imaginația, spiritul de echipă, capacitatea de a comunica și de a colabora cu oameni de diferite naționalități, spiritul de lider și abilitatea de a comunica  într-o limbă straină sau doar prin limbajul corpului. De asemenea, și-au dezvoltat creativitatea și calitățile de inventatori, prin construcția unei bărci pe care au și testat-o în condiții de siguranță.

În final, tinerii au fost impresionați de experiențele trăite în schimburile de tineri – din care au învățat foarte multe lucruri și s-au dezvoltat multilateral.

Asociația Scout Society încurajează tinerii de a participa în proiecte de acest tip, contribuind în acest mod ca organizație la încurajarea voluntariatului, la dezvoltarea comunității locale, în special la procesul de educare a tinerilor prin intermediul activităților ce au la bază educația non-formală.(comunicat de presa)

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com