Tineri din Bulgaria, Portugalia, Lituania şi Polonia vin la Târgu Jiu să înveţe despre xenofobie

În perioada 18.08.2018-26.08.2018 Asociația Scout Society din Târgu- Jiu implementeazӑ cea de-a doua activitate a Proiectului Diversity Flow, schimbul de tineri,  finanțat de Uniunea Europeană prin programul Erasmus +. Aceastӑ activitate este adresatӑ celor 45 de participanƫi din cele 5 organizaƫii implicate în cadrul proiectului: CAREER DEVELOPMENT AND TRAINING ASSOCIATION (Bulgaria), Stowarzyszenie Sztukater (Polonia), GEOCLUBE-ASSOCIACAO JUVENIL DE CIENCIA NATUREZA A AVENTURA (Portugalia), Unique projects (Lituania), Scout Society (România).

Problemele abordate în cadrul proiectului se referă la: majorarea gradului de xenofobie în Europa în ultimul an datorită Brexit-ului, creșterea prejudecăților la nivelul statelor membre UE, fapt ce a determinat și marginalizarea tinerilor, reducerea gradului de cunoaștere a tradițiilor țărilor membre precum și scăderea practicării obiceiurilor la nivel european.

Scopul proiectului îl reprezintă promovarea diversității culturale ca și mijloc de dezvoltare a Uniunii Europene în rândul tinerilor participanți.

Câteva din activitățile desfășurate în cadrul proiectului vor fi: prezentarea conceptului de Uniune Europeana, atelier de lucru despre xenofobie, discuții și schimburi de informații referitoare la cultura și tradițiile organizațiilor din țările participante. Acestea se vor realiza prin utilizarea metodelor  de educație non formală, dar și a dezbaterilor, jocurilor de rol, brainstorming, chestionare etc. Datorită implicării tinerilor în activități, aceștia vor asimila o serie de abilitati ṣi competențe printre care se regӑresc ṣi urmӑtoarele: lingvistice și culturale, dezvoltarea creativității, abilități de a lucra în echipă, dobândirea unui caracter empatic, public speaking etc..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com