Termocentrala Rovinari riscă să devină Cenuşăreasa CEO

Tot mai mulţi lideri sindicali se tem că termocentrala de la Rovinari va deveni Cenuşăreasa Complexului Energetic Oltenia la capitolul investiţii. Este vorba de faptul că investiţii sunt în desfăşurare doar la grupul energetic numărul 5 care va fi modernizate peste abia peste 4 sau 5 ani. Nici zona de minerit Roşia-Rovinari nu stă bine la capitolul investiţii şi nici la exproprieri. Potrivit specialiştilor, termocentrala de la Rovinari este motorul economic principal al Complexului Energetic Oltenia.

Va avea prioritate Termo Rovinari în următorii ani?

Energeticienii de aici produc una din cele mai ieftine energii pe cărbune din ţară şi din regiune. Şi în cazul în care activitatea companiei se va restrânge în următorii ani termocentrala Rovinari va fi ultima care ar trebui să se închidă, având în vedere costurile scăzute cu producţia.

Rezerva de cărbune este aproape de grupurile energetice. Sunt însă şi alte probleme nerezolvare sau care trenează, cum ar fi situaţia de la depozitul de cărbune de la Roşia. Anumiţi sindicalişti acuză chiar că termocentralele din Dolj ar primi mai repede bani pentru investiţii şi retehnologizări, având în vedere şi numărul mare de doljeni din Directorat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com