Termocentrala de la Chişcani, pusă de CEO în aşteptare la capitolul investiţii

Administraţia Complexului Energetic Oltenia a pus pe lista de aşteptare la capitolul investiţii, „bijuteria energetică” de la Chişcani, judeţul Brăila. Termocentrala nu a produs vreun megawat de când a fost preluată de Complexul Energetic Oltenia şi a generat numai cheltuieli fără să producă şi profit sau măcar ceva: poate rugină. Este vorba în principal de energie electrică pe gaze naturale. Asta pentru că cele două grupuri energetice de la Chicani ar fi trebuit să funcţioneze pe gaze naturale. Era oricum greu de crezut că vor fi rentabile pe cărbune, în condiţiile distanţei uriaşe faţă de carierele Complexului Energetic Oltenia. Iar o investiţie în reconversia grupurilor nu ar fi fost justificată.

Pe lista de aşteptare

Administraţia Complexului Energetic Oltenia a anunţat că orice investiţie actuală în Termocentrala de la Brăila se alfă, deocamdată, pe o listă de aşteptare. Sindicaliştii au fost nemulţumiţi în momentul în care ministrul Energiei, Toma Petcu, a anunţat investiţii la Termocentrala de la Brăila. Angajaţii Complexului Energetic Oltenia vor ca banii produşi în Gorj să fie investiţi în carierele şi termocentralele din zonă.

În momentul de faţă, termocentrala de la Brăila mai are doar câteva zeci de angajaţi care nu au nicio legătură cu domeniul energetic. De altfel, gupurile de la Brăila nu au produs măcar un singur megawat de când au fost preluate de Complexul Energetic Oltenia, în contul unei datorii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com