Temperaturi de vară. Se trece de 30 de grade Celsius!

Duminică, vremea va fi predominant frumoasă şi deosebit de caldă în cea mai mare parte a ţării. În regiunile nordice, estice şi centrale, precum şi la munte, cerul va fi variabil, cu unele înnorări mai ales după-amiaza şi seara, dar numai izolat vor fi ploi slabe, de scurtă durată. În restul teritoriului, cerul va fi mai mult senin. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe crestele montane înalte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 20 şi 28 de grade, cu cele mai ridicate valori în sudul teritoriului(chiar 30 de grade Celsius), iar cele minime se vor situa între 4 şi 15 grade. Noaptea, în depresiuni, vor fi condiţii de ceaţă.

Luni, în ţară, vremea se va menţine deosebit de caldă pentru această perioadă în cea mai mare parte a ţării. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate după-amiaza în zonele montane, iar noaptea în nord-vest, unde vor fi averse şi descărcări electrice, iar izolat cantităţile de apă vor fi mai însemnate şi vor fi condiţii de grindină. În restul teritoriului, doar cu totul izolat şi trecător va ploua slab, cel mai probabil în regiunile estice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în zona montană înaltă şi, de scurtă durată, în timpul ploilor. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 20 şi 29 de grade, iar cele minime se vor situa între 8 şi 16 grade, mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei, spre 5 grade. În zonele joase, dimineaţa, vor mai fi condiţii de ceaţă.

Marţi, în jumătatea de nord a ţării vremea va deveni în general instabilă şi se va răci uşor, vor fi înnorări accentuate, averse şi descărcări electrice, iar izolat vor fi cantităţi de apă mai însemnate. În sudul teritoriului, vremea va fi în continuare deosebit de caldă, cerul temporar noros, iar fenomenele specifice instabilităţii atmosferice se vor semnala pe arii restrânse. Vor fi condiţii de grindină. Vântul va avea intensificări locale, în special ziua, în majoritatea regiunilor, dar mai ales la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 19 şi 29 de grade, iar cele minime se vor situa între 7 şi 14 grade.

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com